Opinia Timisoarei

Timisorenii pot cumpara bilete la extrapret din mijloacele de transport in comun. Dispar biletele RATT cu 2 calatorii

TIMISOARA. Consilierii locali au decis sa retraga de pe piata biletele RATT cu 2 calatorii. In plus, in tramvaie si autobuze se vor vinde bilete la suma de 5 lei. Alesii au aprobat in doar cateva clipe proiectul de hotarare prin care se modifica tarifele RATT.

Contra unei sume de 5 lei, uitucii vor putea cumpara bilete direct din tramvai, autobuz, firobuz sau expres. Pretul este atat de mare din cauza cheltuielilor de distributie, se specifica in proiectul de hotarare aprobat marti de consilierii locali.

De luna viitoare insa, de la chioscurile RATT sau cele de ziare vor disparea biletele cu 2 calatorii, la care timisorenii faceau economie 50 de bani. Vor putea fi cumparate doar bilete cu o calatorie, pretul unuia fiind de 2 lei. Tarifele calatoriilor din portofelul electronic raman neschimbate.

Directorul RATT, Ioan Goia, a declarat ca este necesara modificarea tarifelor la bilete si introducerea celui de 5 lei pentru evitarea fraudelor.

Potrivit sefului Directiei Tehnice din cadrul Primariei Timisoara, biletele le vor vinde chiar vatmanii si soferii RATT.

In anul 2011, timisorenii si cei care au calatorit cu mijloacele de transport in comun au cumparat bilete pentru 100 de milioane de calatorii.

Exit mobile version