Noutati :

Timisorenii, la coada cu noaptea-n cap pentru ajutoarele europene. Mierea falsificata a fost retrasa din depozite

30 octombrie, 2013 - 11:39 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Cozi interminabile pentru alimentele de la Uniunea Europeana, la Timisoara. Beneficiarii s-au asezat la rand inca de marti seara, ca sa fie primii la distribuirea ajutoarelor. Altii s-au trezit cu noaptea in cap sa prinda numere de ordine, dar tot n-au primit toate produsele. Lipseste mierea, care a fost retrasa si din judetul Timis in urma unor controale facute de Agentia de Plati si Interventia pentru Agricultura. Mierea falsificata cu glucoza ajunsese deja in depozite, dar nu se va imparti nevoiasilor, urmand sa vina alte borcane in viitorul… apropiat.

Peste 300 de oameni au stat la coada la depozitul de pe strada Circumvalatiunii, sa primeasca faina, malai, paste fainoase, zacusca, ulei, conserve de carne, rosii in suc propriu, zahar si… miere.

„Sunt de aseara aici si abia acum am reusit sa intru. Este inuman ce se intampla, am impresia ca-s prea putini oameni care impart. Intra numai cate o persoana, maxim 2, nu se poate asa ceva. Am stat o noapte intreaga aici, e bataie de joc. Dar am zis ca vin, ca dup-aia poate nu mai sunt”, s-a plans un timisorean.

250 de numere de ordine au impartit angajatii Primariei Timisoara. Pana la ora 10 insa, doar 50 de persoane au reusit sa-si ridice alimentele de care beneficiaza, conform legii. Angajatii Primariei ne asigura insa ca sunt suficiente alimente pentru toata lumea.

„La ora 7 dimineata s-au dat 250 numere de ordine. Pana pe la 10 au intrat aproximativ 50 de persoane, o sa dam alimentele la toata lumea de la coada pana la sfarsitul programului. Daca ne incadram in timp, vom imparti si la cei care nu au numere de ordine si stau la coada. Avem toate produsele in afara de miere, care speram sa vina pana la sfarsitul lunii viitoare. Am primit mierea, dar apoi am primit o adresa de la Consiliul Judetean Timis ca sa o returnam. Am returnat-o la depozitul judetean care se afla la Topolovat si urmeaza sa primim alta care sa corespunda din punct de vedere tehnic cu normele cerute de APIA. Asta este informatia pe care am primit-o”, ne-a declarat Cosmin Dumitrescu, responsabil de program.

Primaria Timisoara are 16.500 de beneficiari, persoane care au dreptul sa primeasca produsele alimentare de la Uniunea Europeana. Indeplinesc toate conditiile necesare somerii care au indemnizatie de somaj, beneficiarii de ajutor social, persoanele cu handicap grav accentuat, pensionarii cu pensii de sub 400 de lei pe luna, precum si persoanele beneficiare de legi speciale, cum ar fi veteranii de razboi sau vaduvele de razboi.

„In momentul de fata, Primaria Timisoara are aproximativ 16.500 de beneficiari, sunt toate produsele pentru toata lumea, ori vin acum, ori in decembrie, sunt aici. Prima etapa de distribuire tine pana la sfarsitul lunii decembrie”, ne-a mai spus Cosmin Dumitrescu. A doua etapa ar urma sa inceapa in luna martie 2014.

Anul trecut, nevoiasii din Timis nu au primit deloc ulei, care nu a mai ajuns la depozitele din judetul nostru. Acum insa, mierea este singurul aliment care nu se distribuie, cel putin pentru moment.

Ajutoarele de la UE se pot ridica de la depozitul de pe Bulevardul Circumvalatiunii nr. 8-10, in fiecare zi de luni si miercuri – intre orele 8:00 – 14:30, martea intre orele 8:00 – 17:30, joia intre orele 8:00 – 16:30, iar vinerea intre orele 8:00 – 13:00.

Relaţii suplimentare se pot obtine la sediul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara, B-dul. Regele Carol I nr. 10 sau la nr de telefon 0356-416.049 si 0256-220.583.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dupa ce stai de la ora 18 seara pana a doua zi,nici nu distribuie dupa tabelele afisate.Se fura ca sa aiba si gura lor ce manca.ASTA-I ROMANIA