Noutati :

Timisorenii, invitati sa descopere tehnologiile moderne, in cadrul evenimentului Design in the Age of Intelligence, organizat de compania Flex

20 octombrie, 2017 - 03:30 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
2

TIMISOARA. Compania Flex, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata internationala in domeniul tehnologiei si productiei de echipamente, se extinde, la Timisoara.

In anii urmatori, compania va investi in extinderea departamentului de Cercetare si Dezvoltare al fabricii din Timisoara, iar pentru a atrage tinerii ingineri, va creste numarul proiectelor in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Timisoara.

Un prim pas in acest sens a fost facut deja. Astfel, vicepresedintele Flex EMEA, Design & Engineering a transmis deja autoritatilor locale si conducerii UPT intentia companiei Flex de a consolida pozitia echipei de Cercetare si Dezvoltare de la Timisoara in reteaua globala.

Proiectele companiei pentru domeniile medical, automotive si industrial sunt in crestere, la fel cum sunt si rezultatele echipei din vestul Romaniei. Potentialul resurselor umane calificate si de creativitate din Timisoara a determinat managamentul global al Flex sa dezvolte echipa de la Timisoara.

„Inteligenta artificiala si tehnologia revolutioneaza lumea in care traim. Acesta este viitorul si avem nevoie sa tinem pasul cu evolutia tehnologiei. Daca la inceputurile diviziei de cercerare si dezvoltare proiectele noastre erau in domeniul medical, pe parcurs am dezvoltat tehnologii si pentru automotive, acum pentru domeniul industrial, iar cerintele sunt pentru tot mai multe discipline. in acest context, dezvoltam departamentul de la Timisoara, dorim sa atragem ingineri care vor face parte din echipele globale. Multidisciplinaritatea proiectelor noastre ofera avantajul conectarii cu numeroase industrii si cu specialisti din toata lumea”, a spus Michele Monico, vicepresedinte Flex EMEA, Desing & Engineering.

Plant managerul Flex Romania, Adrian Dumbrava, a evidentiat, la randul sau, ca rezultatele echipei de la Timisoara sunt apreciate in contextul international al companiei. Proiectele create la cerinta clientilor au beneficiat de contributii semnificative din partea departamentului de la Timisoara. Datorita perspectivelor de dezvoltare, Dumbrava a spus ca este foarte important pentru Flex sa dezvolte sectorul de cercetare si inovare, iar acest lucru este posibil prin atragerea tinerilor catre cercetare, respectiv prin sustinerea lor in perioada de formare.

„Compania Flex este prezenta in Timisoara din 1998. A fost Solectron, apoi Flextronics, acum este Flex. Avem aproape 4300 de angajati, iar cresterea continua. Aceasta crestere vizeaza si departamentul de Cercetare si Dezvoltare. In acest departament in 2011 aveam un inginer, acum avem o echipa de 50 de persoane. Iar nevoia de ingineri este tot mai mare. Pentru a sustine dezvoltarea resursei umane calificate pentru acest tip de cariera ne dorim sa consolidam colaborarea pe care o avem cu Universitatea Politehnica din Timisoara, sa sustinem proiectele de cercetare care ofera experienta si incurajeaza tinerii sa se indrepte spre acest domeniu”, a mentionat plant managerul Flex Romania, Adrian Dumrava.

Pe de alta parte, reprezentantii mediului academic confirma la randul lor, trendul global de creare de tehnologii noi. Universitatea Politehnica Timisoara are o serie de proiecte in care implica studentii, astfel ca suportul companiilor este benefic pentru concretizarea acestora.

„De 100 de ani, Universitatea Politehnica Timisoara pregateste resursa umana pentru dezvoltarea tehnologiei, pentru cresterea valorii muncii din aceasta parte de tara. De peste 10 ani suntem parteneri ai companiei Flex: peste 300 de studenti beneficiaza de pregatire practica anual, avem profesori care sustin cursuri tehnice pentru angajatii companiei, iar oportunitatile sunt in continua crestere. Interesul pentru colaborare este si din partea noastra, pentru ca doar impreuna putem oferi parcursul firesc de pregatire si de cariera pentru studenti”, a adaugat prorectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, prof.univ.dr.ing Marius-Emil Otesteanu.

Pentru a facilita accesul tinerilor la proiectele de tehnologie si inovatie de la Timisoara, Compania Flex organizeaza sambata, 21 octombrie, intre orele 10.00 – 18.00, la biblioteca Universitatii Politehnica evenimentul Design in the Age of Intelligence by Flex.

Publicul larg este invitat sa vina si sa descopere cum revolutioneaza inginerii de la Timisoara tehnologia mondiala. Vedeta evenimentului va fi Titan – The Robot, un robot gigant care canta, danseaza, rade si interactioneaza cu publicul. Spectacolele lui vor avea loc sambata de la ora 11.00, de la ora 14.00 si de la ora 17.00.

Tot in cadrul evenimentului, cei mici si cei mari vor putea participa la ateliere creative in cadrul carora vor realiza diferite obiecte folosind materiale din laboratoare de cercetare si inovare, se vor putea juca in Gaming Corner cu un simulator special, vor putea citi noutati despre stiinta si tehnologie in Science Corner. De asemenea, inginerii Flex de la Timisoara isi vor prezenta proiectele publicului si vor da detalii despre activitatea lor de zi cu zi, despre modul in care reusesc sa inoveze si sa creeze proiecte revolutionare.

Compania Flex este una dintre primele companii multinationale care a investit in Timisoara incepand cu anul 1998. De-a lungul timpului, Flex a oferit suport pentru programe derulate de institutii din comunitate precum universitati, scoli, spitale, organizatii non-guvernamentale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Eveniment fara de rost, am sunat de mai multe ori peste tot. Au ținut evenimentul ascuns. Am sunat inclusiv la biblioteca Universității. Nu am putut afla ora evenimentului. Asta este capitala culturala, cu evenimente doar pentru aleși și cunoștințe?!

  2. Evenimentul a fost anuntat pe Facebook si la Radio. Nu cred ca aveau motiv sa il tina ascuns. Nu inteleg de ce spui ca evenimentul a fost fara rost din moment ce nu ai participat.