Noutati :

Timisorenii ce stau intr-un imobil din Piata Victoriei, adusi la disperare de fumul si mirosurile de la o covrigarie care are ‘pile’ in Primaria Timisoara

18 august, 2014 - 01:15 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Daca locuiti in cladiri ce au la parter pravalii, stiti foarte bine ca asta inseamna adeseori galagie si aglomeratie. Daca insa stati deasupra unui magazin in care cuptoarele duduie, lucrurile se schimba radical. Pe langa agitatie, unii locatari sunt nevoiti sa suporte si mirosuri sau fum, daca proprietarii nu au montat un cos special de evacuare la inaltimea potrivita.

Li se intampla unor timisoreni care stau in Piata Victoriei la numarul 8.

La parter functioneaza o covrigarie care nu are chiar toate aprobarile pentru activitatea pe care o desfasoara, declara viceprimarul Traian Stoia. Vecinii au facut mai multe plangeri pentru ca nu mai suporta mirosurile si gazele arse ce le patrund in apartamente.

Avem de 6 luni o problema care se tot reia. Este vorba de firma din Piata Victoriei nr. 8, unde se fac covrigi. Acolo se gaseste un srl care are acord pentru desfasurarea de exercitii comerciale, dar nu are acord pentru activitatea de productie si nu are acordul locatarilor pentru montarea acelui cos prin care evacueaza gazele arse. Apar mirosuri de produse de patiserie si zaharoase pe care cateva apartamente le primesc in plin si, din punctul de vedere al primariei, acordul dat de primarie e dat pe lege, in schimb acordul de productie nu este supus autorizarii de catre primarie, iar pentru deranjul produs locatarilor, problema e a Directiei de Sanatate Publica. Am luat legatura de 2 ori, urmau sa mearga in control, nu am concluziile controlului respectiv si nici nu stiu daca s-au facut. Solutia e ca ei nu pot functiona cu o activitate de productie intr-o cladire monument istoric. Ei ar trebui sa produca altundeva si pot sa vanda aici, in Victoriei. Au fost amendati o data, insa oamenii sunt nemultumiti avand in vedere ca s-ar parea ca proprietarii magazinului respectiv beneficiaza de un tratament privilegiat in Primaria Timisoara si nu numai. De ce? Incet-incet o sa le aflam si o sa le facem publice”, a dat asigurari viceprimarul Traian Stoia.

Viceprimarul a dezvaluit ca situatia nu este singulara in Timisoara.

Un caz similar avem in Piata Balcescu, colt cu Porumbescu, unde la parter sunt niste SAD-uri care, de asemenea, au in spatele blocului un cos de evacuare a produselor, a fumului si a mirosurilor care se nasc in procesul de productie. E vorba de o patiserie. Exista un acord pentru comert impotriva caruia locatarii nu au probleme. Problema e acel cos de evacuare de gaze arse si faptul ca se face productia in acelasi loc in care se face comertul de marfuri„, a atras atentia viceprimarul Traian Stoia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Poate scrieti si despre „deliciosul” miros din holul Universitatii de Vest, inspre ora pranzului…

  2. Este inadmisibil sa suporti in permanenta mirosul de covrigi si nici o autoritate sa ia masuri.Sa ne spuna inspectia sanitara de la DSP ce masuri a luat

  3. POARE-SE CA „PILA” se cheama COJOCARE SECRETARU !!!

  4. Saracu Stoia este senil.Cred ca la ora asta, dupa ce a dat intetrviul in cauza, si-a dat seama ca ”pila din primarie” este…. chiar el! Sa vedem acuma cum, prostul, va ”drege busuiocul”.