Noutati :

Timisorenii care trebuie sa isi sterilizeze cainii, pasuiti de Primarie. De cand e obligatorie castrarea animalelor de companie?

6 ianuarie, 2014 - 01:05 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Desi de anul acesta trebuiau sa rupa amenzi pentru timisorenii care nu si-au sterilizat animalele de companie, reprezentantii Primariei Timisoara au decis sa-i mai pasuiasca un an. Asadar, stapanii de caini de rasa comuna sau metisi pot sa-si tina patrupedele necastrate si anul acesta.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, „sterilizarea cainilor de rasa comuna sau a metisilor cu stapan este obligatorie pana la 1 ianuarie 2015„. Oricum, timisorenii care au in apartamente sau in case caini trebuie sa-i inscrie in Registrul animalelor de companie.

„Detinatorii cainilor sunt obligati ca, la iesirea cu acestia in spatii publice, sa aiba asupra lor carnetele de sanatate cu inscrierea sterilizarii si inscrierea in Registrul de evidenta a cainilor cu stapan”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Primarul Nicolae Robu anunta inca de la finele anului trecut controale in cartierele cu case, apoi in apartamente.

Inspectorii municipalitatii au pornit asadar sa ii atentioneze pe timisorenii care nu-si sterilizeaza cainii ca sunt pasibili de amenzi, conform unei hotarari de consiliu local adoptata in primavara 2013. Aceasta prevedea ca amenzile – stabilite intre 500 si 1.000 de lei – se pot aplica dupa 6 luni de la adoptare, fiind stabilit un termen de jumatate de an pentru efectuarea operatiunilor de castrare.

Detinatorii de animale sunt obligati sa prezinte echipei de control buletinul stapanului, carnetul de sanatate al animalului, numarul de inregistrare in Registrul de evidenta, precum si adeverinta medical-veterinara privind sterilizarea cainilor cu stapani, dar fara valoare chinologica.

Potrivit hotararii aprobate de alesii locali anul trecut, trebuie sterilizate atat patrupedele ridicate de pe strazi de catre Danyflor, cat si cele cu stapani, exceptie facand animalele de rasa, cu pedigree, precum si cainii utilitari sau cei care, din motive medicale, nu pot fi sterilizati.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Reprezentantii primariei au uitat sa specifice ca pe linga carnetele de sanatate cu inscrierea sterilizarii si inscrierea in Registrul de evidenta a cainilor cu stapan, la iesirea pe domeniu public detinatorii de ciini mai trebuie sa aiba asupra lor si sa le foloseasca si ustensilele necesare eliminarii mizeriei rezultate in urma satisfacerii nevoilor biologice ale protejatilor lor.