Noutati :

Timisorenii care-si repara casele fara autorizatie risca pedepse aspre. Esti pe lista neagra a Primariei?

16 iunie, 2014 - 11:43 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Infiintata in urma cu aproape un an, Comisia de Control a Primariei a inventariat sute de cladiri din oras, iar neregulile nu au intarziat sa apara: multi timisoreni au adus modificari serioase imobilelor, fara sa aiba niciun fel de aprobare sau autorizatie de constructie.

In urma verificarilor facute de Comisia de Control a Primariei au fost emise peste 400 de somatii si in jur de 100 de instiintari, acestea din urma in cazul cladirilor unde municipalitatea  are calitate de proprietar pe tot imobilul sau pe o parte a acestuia.

In situatii mai grave au fost intocmite procese verbale de contraventie, iar in cazul a 9 imobile au fost facute documentatiile necesare pentru sesizarea organelor de urmarire penala.

Pe lista neagra a imobilelor aflate in aceasta situatie  se afla cele de pe: Alexandru Odobescu nr. 40, General Berthelot 1, Miron Cristea 11, Vasile Goldis 7, N.Lenau 10, Piatra Craiului 3, Ludwig van Beethoven 1 si Moise Nicoara 30.

Un caz aparte il constituie cel al unui imobil situat pe strada Cuvin, la numarul 17. Aici, proprietarii au executat, fara autorizatie, lucrari de amenajari interioare care au vizat inclusiv daramarea unor elemente de rezistenta a cladirii.

„Acolo am putut face poze cu permisiunea administratorului care se ocupa de imobil cat timp etnicii sunt plecati la munca in Occident. Interiorul a fost reamenajat, cu recompartimentari – dintr-o camera mare s-a facut una mai mica, baie si bucatarie, cu daramarea unor ziduri de rezistenta. Totul, doar in interior, la exterior nu s-au apucat de reparatii, probabil pentru ca nu au reusit sa preia tot imobilul” a declarat viceprimarul Traian Stoia.

Actiunile de acest fel vor continua, asa incat cei care doresc sa aduca modificari imobilelor in care locuiesc trebuie sa-si scoata toata autorizatiile si aprobarile necesare, pentru a nu ajunge sa plateasca amenzi zdravene.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si casa Muhle?! Cand se sesizeaza, cand pica de tot?

  2. Cred ca la nivelul viceprimarului nici nu se mai stie de ea.

  3. haha, administrator pe naiba. orice judecator o sa considere nu numai ca ati facut poze fara acordul PROPRIETARULUI dar si ca ati intrat ilegal pe proprietatea lui.