Noutati :

Timisorenii care mai au antene TV pentru sarbi vor fi obligati sa le dea jos de pe case

4 decembrie, 2012 - 01:11 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. In Piata Victoriei inca mai exista antene TV pentru sarbi, a anuntat marti primarul Nicolae Robu, care vrea sa scape cu orice pret de ele, deoarece… ii aduc aminte de comunism.

Asadar, proprietarii de imobile pe care inca mai sunt amplasate vechi antene TV cu care se prindeau canalele de televiziune de la sarbi ar putea fi obligati sa le dea jos. Reprezentantii Politiei Locale au fost insarcinati de primarul Timisoarei sa caute cadrul legal pentru a le trimite notificari timisorenilor. Aceasta pentru ca, pana la urma, antenele sunt montate pe proprietati private.

„Este surprinzator ca acum, la 23 de ani de la Revolutie, in Timisoara inca mai vedem pe cladiri antene TV pentru sarbi. Este ridicol, asta se intampla in zona centrala. Putem vedea pe unele cladiri tocmai din Piata Victoriei astfel de antene. Politia Locala va trebui sa faca notificari catre proprietarii cladirilor pe care sunt antene si acestia vor trebui sa si le dea jos”, a declarat primarul Timisoarei.

Antenele i-au sarit brusc in ochi primarului cand se plimba linistit prin Piata Victoriei. Imaginea lor l-a tulburat.

„E o nebunie. Am vazut intamplator, mi s-a intamplat sa fiu intr-un loc de unde aveam priveliste. Ele sunt pe proprietate privata, cred ca ii putem obliga pe proprietari, pentru ca trebuie sa avem prevederi legale care cer pastrarea aspectului in oras, intretinerea cladirilor si asa mai departe”, a completat Robu.

Potrivit reprezentantilor Politiei Locale, cei de la Serviciul Disciplina in Constructii au inceput deja sa ia legatura cu presedintii asociatilor de proprietari din zona centrala, cu privire la toate aspectele.

„Pe langa aspectul inestetic, acestea pot constitui si un pericol la adresa celorlalti cetateni. Conform OG 2/2001 se pot aplica avertismente in functie de gravitatea faptei, cu somatie in vederea desfiiintari lucrarilor si aducerea la starea initiala. In cazul in care nu exista aprobare de la Asociatia de locatari/proprietari, se pot aplica prevederile HCL 371/2007 cu privire la executarea de modificari la elementele de constructie si instalatii din zona de folosinta comuna a imobilului”, a declarat Daniela Seracin, purtator de cuvant Politia Locala Timisoara.

Ramane de vazut cine va suporta cheltuiala cu indepartarea batranelor antene.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Domnule primar Grebla,alte griji nici nu ai?mai bine curata orasul de jeg,ca suntem murdari ca niste porci……

  2. nu ne uitam domle la sarbi,ne uitam la falcile lui Blaga,e bine asa domnule primar? E bine?antene ca sa-l vedem si auzim pe Blaga nu ai primare? inca nu? poate gasesti si le dai la oferta,hai incearca…

  3. mda, nu avem voie sa ne uitam la sirbi, trebuie sa il privim pe gidea si badea… antenele nu le-a putut interzice ceausescu si nu o sa poti tu.
    presupunind ca sint nefunctionale, poti sa faci o oferta asociatiilor de proprietari, sa le demonteze primaria pe cheltuiala primariei. nu poti obliga proprietarii sa plateasca demontarea antenelor.

    • nu trebuie nici macar la Gidea sau Badea sa ne uitam,sa ne uitam la falcile lui Blaga,omul cinstut si corect,dar ne putem uita unde vrem,sau nu mai drept la libertate?

  4. Asta incepe sa se poarte ca un „mic”dictator. Pina acum,antenele, n-au deranjat pe nimeni. N-au fost pericol public. I s-a sculat domnului, ideea? Ce viseaza noapte, face ziua? Daca cei care le au, nu protesteaza, isi merita soarta.