Timisorenii au reciclat aproape doua tone de deseuri electrice si electronice, in cadrul actiunii ‘Timisoara recicleaza’, de la Iulius Town

TIMISOARA. Știai că… deșeurile electrice reprezintă 6% din totalul deșeurilor unei comunități? Timișorenii au reciclat, la finalul lunii aprilie, 1.760 kg de astfel de deșeuri în cadrul acțiunii „Timișoara reciclează”. Principalele obiecte aduse la centrul din Iulius Town au fost televizoarele vechi, urmate de cuptoarele cu microunde. Campania derulată în parteneriat cu Ecotic face parte din strategia de sustenabilitate a companiei IULIUS, care își continuă preocuparea pentru conservarea mediului înconjurător.

CITESTE SI: Ce se intampla daca nu vin banii prin PNRR pentru marile lucrari de infrastructura din Timisoara? Dominic Fritz: La Solventul ne gandim la un credit de la Banca Europeana de Investitii 

Deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) reprezintă un risc major pentru mediu și pentru sănătatea noastră și a animalelor, iar pe lângă acest aspect, reciclarea lor este importantă pentru recuperarea materiilor prime secundare și pentru că până la 90% dintre ele pot fi reutilizate, dacă ajung în centre specializate. Timișorenii și-au luat „doza” de reciclare la finalul lunii aprilie, când în cadrul acțiunii „Timișoara reciclează” au adus la centrul amenajat în Iulius Town 1.760 kg de DEEE-uri. „În doar 4 zile de campanie, timișorenii au dat dovadă de simț civic, contribuind, astfel, la bunele practici de mediu. Rezultatele excepționale din această campanie ne-au demonstrat că cetățenii conștientizează importanța reciclării deșeurilor electrice și, datorită acestui fapt, privim optimiști către viitor. Dorim să felicităm Iulius Town pentru implicare și ne angajăm să rămânem uniți pentru un mediu curat”, a declarat Bogdan Dumbravă, coordonator regional Ecotic în zona de vest. Principalele aparate ieșite din uz care au fost aduse la centrul amenajat în Iulius Town au fost televizoarele și cuptoarele cu microunde, iar timișorenii au primit în schimb vouchere pentru pauza de masă.

Acțiunea „Timișoara reciclează” se integrează în strategia de sustenabilitate a companiei IULIUS, care susține toate campaniile de protejare a mediului, iar reciclarea este o componentă importantă a acesteia. În toate proiectele IULIUS sunt implementate soluții pentru gestionarea deșeurilor, iar acestea sunt colectate, sortate și reciclate și, astfel, se închid circuitele materialelor reciclabile. Iulius Town felicită timișorenii că s-au alăturat într-un număr atât de mare campaniei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...