Timisoreni, vreti sau nu piatra cubica pe strazi? Veniti sa va spuneti parerea!

TIMISOARA. Asa cum opiniatimisoarei.ro va informa inca de acum cateva zile, Primaria Timisoarei merge mai departe cu proiectul de asfaltare a strazilor pavate cu piatra cubica din oras.

CITESTE SI‘Razboiul’ pietrei cubice de pe strazi continua la Timisoara. Suspendata de instanta, o hotarare revine pe masa consilierilor locali

Proiectul privind studiul de fezabilitate a mai fost aprobat o data in plen, in urma cu un an si jumatate, insa punerea sa in practica a fost amanata, dupa ce a fost atacat in instanta de Asociatia „Salvati Patrimoniul Timisoarei”, Asociatia Peisagistilor din Romania – Filiala Vest si doi timisoreni: Gabriel Tusinean si Victor Popovici. Tribunalul Timis a admis actiunea celor 4 si a dispus suspendarea hotararii de consiliu pana la solutionarea definitiva a cauzei, in toamna anului trecut. Sentinta la recursul formulat de municipalitate e asteptata la inceputul lunii martie.

Pana atunci, in 1 Martie, timisorenii sunt invitati la o dezbatere publica pe marginea proiectului ‘Modernizarea strazilor din piatra cubica din Timisoara’, care se va desfasura in sala de sedinte a Consiliului Local, intre orele 14.00 si 17.00.

CITESTE SI: O pasarela pentru biciclisti si 2 poduri, ‘aruncate’ peste Bega, la Timisoara! 

Este vorba despre 14 strazi de pe care ar urma sa fie indepartata piatra cubica si pe care mai apoi se va turna asfalt.

Asociatia „Salvati Patrimoniul Timisoarei” sustinea anul trecut ca prin refacerea acestor 14 strazi, se va pierde din identitatea istorica a zonei si a orasului.

De cealalta parte, primarul Nicolae Robu sustinea refacerea strazilor, considerand abordarea celor care s-au plans instantei drept una „talibana”. Edilul a afirmat la acea vreme ca locul pietrei cubice este pe strazile din centrul istoric, in zone speciale de interes, nu oriunde in oras, si acuza starea proasta a strazilor care ar intra in programul de refacere.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Se TAIE toti salcamii de pe cel mai frumos bulevard din Timisoara! De ce e musai sa fie retezati copacii si ce se pune in locul lor? 

 

 

Iata lista celor 14 strazi cuprinse in proiect!

– Str. Arges delimitata de str. Mitropolit Varlaam si str. Cluj
– Str. Dr. Ioan Muresan pe sectorul cuprins între str. Salcamilor si str. Drubeta
– Str. Ludwig von Beethoven pe sectorul cuprins intre blv. C.D. Loga si blv. Mihai Eminescu
– Str. Mitropolit Varlaam tronson cuprins intre str. Aurel Candea si str. 1 Decembrie
– Str. Putna delimitata de str. Ion Vidu si str. Mitropolit Varlaam
– Str. Remus delimitata de str. Brasov si str. Romulus
– Str. Sfanta Rozalia tronson cuprins intre str. Remus si blv. Mihai Viteazul
– Str. Sorin Titel delimitata de blv. Victor Babes si str. Protopop Ghe. Dragomir
– Str. Toplita delimitata de Cal. Circumvalatiunii si str. Fagaras
– Str. Virgil Madgearu cuprins intre blv. Mihai Viteazul si str. Filaret Barbu
– Str. Bela Bartok tronson cuprins intre blv. Victor Babes si str. Arges
– Str. Filaret Barbu delimitata de str. Sfanta Rozalia si str. Brasov
– Str. Arcidava pe sectorul cuprins in jurul Parcului Arcidava pana in strazile Mures si Ulpia
Traiana
– Str. Romulus tronson cuprins intre str. Ghe. Doja si str. Sfanta Rozalia

Valoarea estimata a lucrarilor pe cele 14 strazi este de 14.012,934 mii lei, iar durata estimata de realizare a lucrarilor proiectate este de 9 luni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Robu însuși e un taliban de cea mai nasoală speță, căruia puțin îi pasă de orașul ăsta, de istoria lui și de locuitorii lui. În mintea lui curge numai asfaltul, cimentul și betonul, că la altceva nu se poate gândi.

  2. Are dreptate Robu de data asta, piatra cubica se pune acolo unde calci efectiv pe ea, nu pe unde treci o fractiune de secunda peste ea cu masina. Nu stiu ce arhitecti peisagisti sunt in TM si ce putere de decizie au in cadrul diverselor proiecte, dar tot ceea ce s-a realizat pana acum in oras dovedeste o acuta lipsa de profesionalism sau dezinteres total fata de felul cum arata orasul. Piatra cubica ar fi putut fi foarte bine pusa in valoare, prin pavarea aleeilor unor parcuri, aleelile Parcului Botanic, de ex, sau o parte din aleeile de pe malul Begai, zonele de promenada in special