Noutati :

Timisoreni, treceti la lopata si curatati zapada! Altfel, luati amenda!

16 decembrie, 2016 - 11:04 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Incep sa curga amenzile pentru cei care nu-si curata zapada din fata imobilelor la Timisoara.

CITESTE SI: Vino cu 10 PET-uri turtite si primesti un copacel de tuia, la Timisoara!

Cetatenii orasului, precum si asociatiile de proprietari sau locatari au obligatia sa indeparteze zapada si gheata, ori de cate ori este necesar, de pe trotuarele din dreptul imobilelor in care locuiesc sau pe care le folosesc in alte scopuri.
Dupa ora 09.00 obligatia de indepartare a zapezii si ghetii revine agentilor economici, pana la terminarea programului de lucru, in situatia in care la parterul imobilelor de locuit functioneaza astfel de persoane juridice.

CITESTE SI: O linie moarta de tramvai va fi reactivata la Timisoara, cateva trasee se modernizeaza! Cand vom avea tramvaie noi prin oras?

Zapada si gheata se vor depune pe carosabil langa bordura fara sa impiedice circulatia auto, parcarea sau scurgerea apei in sistemul de canalizare. in caz de pericol iminent de cadere a zapezii sau ghetii (turturilor) de pe cladirile in care locuiesc sub orice forma legala sau pe care le folosesc in alte scopuri, acestia trebuie sa ia masuri de indepartare a acestora, precum si de marcare ori asigurare a perimetrului expus si sa presare nisip, rumegus sau alte materiale antiderapante pe trotuare, in fata imobilelor in caz de polei. Aceleasi obligatii le revin si persoanelor juridice, institutii publice ori agenti economici, precizeaza reprezentantii Politiei Locale.

CITESTE SI: Big Brother si internet gratuit pe strazi, intr-o comuna de langa Timisoara 

Politia Locala Timisoara intentioneaza astfel sa previna cazurile in care trotuarele nu sunt curatate de zapada, gheata sau polei, iar turturii indepartati, sanctiunile pentru nerespectarea acestor prevederi fiind intre 500 si 1000 lei pentru persoanele fizice si intre 1500 si 2500 lei pentru persoanele juridice. in perioada urmatoare, in functie de evolutia vremii de afara, politistii locali vor efectua verificari si pe aceasta linie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Amenzi la putori!…

  2. Nu înțeleg, dacă beau o bere în față casei,blocului iau amenda ca e domeniu public, dacă nu curat zăpadă, iar iau amenda…pai cum draq vine asta, de fapt a cui aparține trotuarul din fața imobilului ????