Noutati :

Timisoreni, asigurati-va locuintele! Cat sunt de mari amenzile pentru cei prinsi cu casele neasigurate?

9 ianuarie, 2014 - 02:47 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. An nou, taxe noi. Odata cu plata impozitului pe locuinta, trebuie facuta si asigurarea obligatorie. Cei ce nu o fac sunt pasibili de amenzi destul de mari, transmit reprezentantii Directiei Fiscale din Timisoara, care sunt cu ochii pe proprietari.

Potrivit legii 260 din 2008, proprietarii sunt obligati sa-si asigure locuintele impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor. Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD) reprezinta, practic, inscrisul ce atesta incheierea contractului de asigurare a locuintei si dovada existentei asigurarii obligatorii, in caz de controale.

„PAD reprezinta o polita separata fata de polita facultativa. Subliniem faptul ca si persoanele fizice si juridice care si-au incheiat o asigurare facultativa a locuintelor intra sub incidenta prezentei legi. Nerespectarea obligatiei de asigurare constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 de lei”, transmite Adrian Bodo, seful Directiei Fiscale din cadrul Primariei Timisoara.

Primarul si imputernicitii acestuia sunt singurii care pot constata contraventiile si aplica sanctiunile. PAID, Pool de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale, transmite lunar primariilor lista proprietarilor care nu au incheiat contractele de asigurare obligatorie a locuintelor. Directia Fiscala trimite scrisori de instiintare, cu confirmare de primire, catre debitori. Nimeni nu scapa, asadar, de amenzi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Robule, da tu numa amenzi la toti timisorenii (cred ca esti singurul primar din tara asta care aplica acel kkt de lege) si mai vezi tu la alegeri. Eu pe Bodo l-as da afara! Sa spuna papagalul asta in ce oras se mai face asa ceva.

  2. Instiintaririle se vor face printr-o firma de curierat privat cu o suma deloc mica platita din bani publici, pentru niste asigurari care vor umple buzunarele unor firme private de asigurari un zone urbane cu grad scazut de risc. De ce nu se preocupa nimeni de aceste asigurari in zonele cu risc ridicat de dezastre?

  3. cate plati /despagubiri s-au onorat anul trecut in timis pentru asigurarile obligatorii de locuinte !?