Noutati :

Timisoreni amendati pentru ca nu-si colecteaza gunoiul selectiv. Vezi cat de mare e amenda!

13 noiembrie, 2012 - 04:33 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. 19 asociatii de proprietari din Timisoara trebuie sa plateasca bani frumosi Primariei Timisoara pentru ca nu colecteaza gunoiul selectiv. Inspectorii de la Mediu au pornit in controale pe la blocurile din oras si au gasit o gramada de nereguli.

Au luat la puricat blocurile din zonele Soarelui, Calea Martirilor si Calea Sagului si promit ca in perioada urmatoare vor merge si in alte parti ale Timisoarei.

„Unele asociatii de proprietari nu precolecteaza separat deseurile reciclabile de cele menajere, in recipientele special destinate acestui scop, asigurate de operatorul de servicii publice de salubrizare Retim”, spune viceprimarul Dan Diaconu.

Potrivit legii, „toti utilizatorii serviciului public de salubrizare sunt obligati sa asigure gestionarea corespunzatoare a deseurilor menajere si reciclabile in sistemul colectarii duale, respectiv, sa colecteze separat deseurile menajere si separat deseurile reciclabile, prin tipurile de recipiente standardizate asigurate de operatorul serviciului public de salubrizare”.

Practic, timisorenii ar trebui sa arunce gunoaiele separat si apoi sa le duca in tomberoanele destinate colectarii selective. Inspectorii de la Mediu din Primarie au dat amenzi la 19 asociatii de proprietari, intre 1.000 si 2.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...