Noutati :

Timisoreni amendati pentru c-au incasat pe nedrept ajutoare de incalzire de la Primarie

19 septembrie, 2012 - 03:50 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Gata cu minciuna!? Reprezentantii Primariei Timisoara au inceput recuperarea sumelor platite cu titlu de ajutor de incalziare, de la timisorenii care le-au primit, desi nu aveau dreptul sa le capete.

Specialistii din Primaria Timisoara au facut un numar de 705 anchete sociale la ajutorul pentru incalzirea locuintei cu energie termica, furnizata in sistem centralizat, dar si 40 de anchete la ajutorul pentru incalzirea cu gaze naturale.

36 de familii au fost sanctionate contraventional, 22 dintre acestea fiind sanctionate cu amenzi intre 200 si 500 de lei, iar 14 primind avertismente scrise, cu procese verbale.

Timisorenii au achitat 18 sanctiuni, in termen de 48 de ore, ceea ce inseamna ca au platit doar cate jumatate din amenda. Asa se face ca Directia Fiscala a incasat 2.000 de lei din amenzi. Alti 10 timisoreni vor fi executati silit pentru ca nu si-au platit amenzile.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, in urma anchetelor sociale facute in perioada februarie – iulie, s-a constatat ca pentru un numar de 493 de familii sau persoane singure, ajutorul de incalziare in sistem centralizat a fost acordat necuvenit, pentru ca titularii au ascuns informatii privind bunurile pe care le detin.

Sumele recuperate ajung la aproape 95.000 de lei. In ceea ce priveste ajutorul pentru incalziarea locuintei cu gaze naturale, 46 de familii sau persoane singure nu trebuiau sa-l primeasca, fiind recuperate ajutoare de 7.000 de lei. La ajutorul de incalziare cu combustibil solid, Primaria Timisoara a recuperat 3.308 lei de la 34 de familii. Alte 90 de persoane vor fi executate silit.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...