Timisoara, vazuta prin ochii americanilor. Orasul, inclus intr-un top al destinatiilor europene de catre un prestigios ziar din SUA

TIMISOARA. Renuntati la destinatiile consacrate pentru orasele mai putin cunoscute, dar la fel de incantatoare. Este indemnul de la care au pornit americanii, atunci cand au realizat un top al oraselor de vizitat din Europa, clasament in care a fost inclusa si Timisoara.

Intr-un articol publicat anul trecut in ziarul US News, Timisoara este promovata ca fiind una din destinatiile turistice de importanta din Europa.

In cautarea de alternative la destinatiile de vacanta deja consacrate in Europa, americanii au identificat mai multe orase care merita vizitate si au punctat, pentru fiecare dintre ele, obiectivele principale pe care turistii le pot descoperi.

„Europa de Est are o multime de locuri ascunse pentru calatorii care doresc sa se abata de pe calea deja cunoscuta si sa profite noi descoperiri. Aventurati-va la Timisoara, al treilea oras ca marime din Romania, de asemenea, cunoscut sub numele de „mica Viena“, pentru a admira influente arhitecturale baroce. Orasul a fost capitala otomana regionala timp de 160 de ani; in acea perioada, un fort a fost construit in jurul perimetrului sau. Parti ale fortului exista inca si astazi, si sunt pline cu cafenele confortabile, baruri de jazz, restaurante și galerii de arta. Puteti face tur al orasului cu bicicleta sau cu barca si plimbari prin numeroasele parcuri ale orasului, inclusiv Parcul Rozelor. In plus, exista mai multe piete in zona centrala, unde puteti urmari trecatorii de la confortul unei terase, cu o bautura gustoasa in mana. Iar daca sunteti o pasare de noapte, orasul gazduieste, de asemenea, o viata de noapte vibranta, in numeroasele cluburi din oras”, scriu americanii despre Timisoara.

Timisoara este promovata in ziarul american alaturi de alte 6 orase, printre care Manchester, Geneva, Valletta sau Torino.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...