Timisoara vazuta prin ochii a 11 artisti la Tabara de creatie Pastel Urban!

Catedrala Mitropolitana, Zona Circumvalatiunii sau Piata Unirii desenate in pastel sunt doar cateva dintre lucrarile facute de artistii care au participat la Tabara "Pastel Urban". Toate se regasesc intr-o expozitie deschisa la Atelierul de Urbanism al Primariei Timisoara si unde va putea fi admirata pana in 20 noiembrie. 11 artisti si-au pus talentul la incercare, au iesit in strada, s-au apucat de lucru si au 'zugravit" cateva zone ale Timisoarei. "Am optat pentru locul unde locuiesc, doua tablouri reprezinta blocurile din zona Circumvalatiunii cu vedere de la geamul meu iar una blocul vazut de jos. Lucrarile mele reprezinta spatiul urban de blocuri, aceasta zona fiind printre primele cartiere din Timisoara, a declarat Andreea Palade, artist plastic." "Respect oarecum tehnicile pastel si am reprezentat in cele doua lucrari Cetatea Timisoarei", a afirmat Camil Mihaescu, designer. Pe simezele de la atelier si-au facut loc 22 de lucrari care ne arata Timisoara asa cum poate multi dintre noi nu am vazut-o. Nu toate desenele reprezinta Timisoara reala, sculptorul, Gabriel Kelemen a redat in tablourile sale doua strazi imaginare, vazute de el noaptea. La tabara de creatie, care promoveza arta in strada, au participat timp de 4 zile graficieni, sculptori, pictori si designeri. "Pastel Urban" se afla la cea de-a treia editie si este organizata de Fundatia Rubin. Autor: Diana Hornoiu [nggallery id=143]

Catedrala Mitropolitana, Zona Circumvalatiunii sau Piata Unirii desenate in pastel sunt doar cateva dintre lucrarile facute de artistii care au participat la Tabara „Pastel Urban”.

Toate se regasesc intr-o expozitie deschisa la Atelierul de Urbanism al Primariei Timisoara si unde va putea fi admirata pana in 20 noiembrie.

11 artisti si-au pus talentul la incercare, au iesit in strada, s-au apucat de lucru si au ‘zugravit” cateva zone ale Timisoarei.

„Am optat pentru locul unde locuiesc, doua tablouri reprezinta blocurile din zona Circumvalatiunii cu vedere de la geamul meu iar una blocul vazut de jos. Lucrarile mele reprezinta spatiul urban de blocuri, aceasta zona fiind printre primele cartiere din Timisoara, a declarat Andreea Palade, artist plastic.”

„Respect oarecum tehnicile pastel si am reprezentat in cele doua lucrari Cetatea Timisoarei”, a afirmat Camil Mihaescu, designer.

Pe simezele de la atelier si-au facut loc 22 de lucrari care ne arata Timisoara asa cum poate multi dintre noi nu am vazut-o.

Nu toate desenele reprezinta Timisoara reala, sculptorul, Gabriel Kelemen a redat in tablourile sale doua strazi imaginare, vazute de el noaptea.

La tabara de creatie, care promoveza arta in strada, au participat timp de 4 zile graficieni, sculptori, pictori si designeri.

„Pastel Urban” se afla la cea de-a treia editie si este organizata de Fundatia Rubin.

Autor: Diana Hornoiu


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...