Noutati :

Timisoara va gazdui un Congres mondial de Microchirurgie la care vor participa medici specialisti din intreaga lume

10 iulie, 2012 - 02:00 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Timisoara este gazda celei de-a zecea editii a unui eveniment important in domeniul medical. Este vorba despre Congresul Mondial de Microchirurgie Experimentala care aduna laolalta specialisti din mai multe colturi ale lumii.

Cea de-a zecea editie a Congresului mondial de Microchirurgie Experimentala se va desfasura in perioada 12-14 iulie, in premiera, la Timisoara. Manifestarea are loc in acelasi timp in care se desfasoara Congresele Societatii Romane de Microchirurgie Experimentala, societatii Romane de Chirurgie a Mainii si a Asociatiei CompasX.

La Timisoara vor fi prezenti circa 100 de medici specialisti in microchirurgie, nume sonore din domeniu, din tari precum Canada, Coreea, Japonia, Brazilia, Grecia, Ungaria, Romania, SUA si altele. Intre acestia se numara experti recunoscuti la nivel mondial on microchirurgia limfatica (prof. dr. Corradino Campisi), microchirurgia reconstructiva oncologica (prof. dr. Marco Innocenti), microchirurgia nervilor periferici (prof. dr. Bruno Battiston), supramicrochirurgie (Joon Pio Hong), microchirurgie experimentala (Huifang Chen).

„Vor fi prezenti specialisti de la un centru de cercetare din Canada unde anual se fac mii de transplanturi pe an, la animale precum maimute, soareci si altele asemenea. De asemenea, va veni un profesor care a reusit ca prin injectarea cu o substanta sa faca sobolani fosforescenti”, a declarat prof. dr. Mihai Ionac, organizatorul evenimentului de la Timisoara si seful Clinicii de Chirurgie Vasculara a Spitalului Clinic Judetean din Timisoara.

Potrivit lui Ionac, in Timisoara sunt putini specialisti in microchirurgie, spre exemplu la Spitalul Judetean sunt 7 astfel de specialisti in timp ce la Spitalul  Floreasca din Bucuresti sunt 70 de microchirurgi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Poate ca ar fi fost bine de precizat si locatia evenimentului si care sunt posibilitatile de acces.