Noutati :

Timisoara va fi dusa in faliment! Cine spune asta si de ce?

14 august, 2015 - 03:54 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
5

TIMISOARA. Social-democratii, prin vocea liderului judetean, Sorin Grindeanu, au atras din nou atentia ca este posibil sa se piarda fonduri europene in valoare de 112 milioane de lei. Aceste fonduri sunt destinate in mare masura proiectului de reabilitare a centrului istoric al Timisoarei.

Grindeanu a reamintit ca ADR Vest a trimis o atentionare privind posibilitatea pierderii acestor bani, in cazul in care nu este respectat termenul de inchidere a santierului din cetate. In cazul in care banii vor fi intr-adevar pierduti, costurile vor fi suportate de la bugetul local ceea ce va insemna o povara uriasa pentru Primaria Timisoara.

Este, din cate stiu, o atentionare din partea ADR Vest, atentionare de pierdere de fonduri europene de 112 milioane de lei. Vor merge pe bugetul local acesti bani. Daca e adevarat si se va intampla acest lucru la sfarsitul anului este un efort ce va duce Timisoara in faliment. Sper ca la sfarsit de an lucruile sa nu fie chiar asa. Sper sa fie doar o atentionare pentru ca altfel lucrurile sunt extrem de grave”, a atras atentia Sorin Grindeanu.

In repetate randuri, primarul Nicolae Robu a spus ca nu exista motive sa se creada macar ca proiectul de reamenajare a centrului istoric nu s-ar termina la timp si ca se va pierde finatarea europeana.

***

Lucrarile de reabilitare a centrului istoric din Timisoara au inceput la sfarsitul lunii octombrie 2013 si sunt realizate de firma Romprest, care face lucrari de arhitectura, rutiere, de alimentare cu apa si canalizare, retele de alimentare cu energie electrica, instalatii electrice pentru iluminatul public si telecomunicatii.

Va reamintim, lucrarile de reabilitare din cartierul Cetate reprezinta un proiect mai vechi al Timisoarei initiat de administratia Ciuhandu, care a pus piatra de temelie in primavara anului 2012. Acestea se executa treptat, cu aproape 15 milioane de euro, 80% din bani venind de la UE, ca fonduri nerambursabile.

Ar trebui sa fie complet refacute 10 strazi in zona Unirii: Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri – pe tronsonul Piata Unirii si Libertatii, Lucian Blaga – pe tronsonul Piata Unirii si Piata Huniade, Florimund Mercy, Franceso Griselini, Fara Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso.

In plus, vor fi schimbate aproape in intregime pietele Sfantul Gheorghe, Libertatii si Tarcului, exceptie facand Piata Unirii, care va ramane la fel. Se fac insa si aici sapaturi, pentru inlocuirea retelelor subterane, dar si pentru inlocuirea pavajului, pavaj care se va pune din cladire in cladire, deci vor disparea trotuarele. Totodata, proiectul prevede schimbarea mobilierului urban din zona, iar subsolurile cladirilor istorice ar urma sa fie transformate in spatii comerciale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Oricat de putin l as suporta pe Grindeanu, un om sters si fara calitati, ridicat politic, nu pot sa nu am aceeasi temere, scriu asta de doi ani pe site uri, pe Robu, il doare la basca, pluteste intre nori.

 2. S-ar putea ca falimentarea Timișoarei să fie ceva bine calculat. Robu este arădean de obârșie (Bogsig, jud. Arad) și între Timișoara și Arad a existat întotdeauna o rivalitate. Poate că se vrea trecerea orașului nostru într-un con de umbră, pentru a se da greutate mai mare Aradului. Sper să fie doar o teorie „conspiraționistă”, altfel Robu ar fi cu totul habarnist în materie de administrare a orașului. A provocat un haos de nedescris și niciunul din proiecte nu pare a fi menit să se încheie cu bine. În acest timp, același Robu nu obosește în a arunca pe piață tot felul de proiecte cretine, cum ar fi fântâna din mijlocul Begăi, primul rîu navigabil din România, și lichidarea parcurilor timișorene și transformarea lor în pașnice (și inutile) rondouri de flori și gazon. Spectrul falimentului este însă ceva foarte real.

  • Bobby ! de ce nu te apuci sa scrii si niste carti de teoria conspiratiei ca esti foarte priceput ! cea mai idioata parere care am auzit-o pana aucm ! esti un veritabil banatan cu fucea lata si prost ca noaptea ! ( de fapt jignesc noaptea in asemanearea care o fac) !

 3. Cred ca „viitorul” este o problema ptr Timisoara, ptr timisoreni. Promisiuni electorale (2012) prioritare au fost „uitate” iar altele (secundare, dar rentabile) au fost „prioritizate”. Foarte multe din „obligatiile curente, de zi de zi, ale primariei /directiilor, serviciilor primariei sunt pur si simplu neglijate; lista este lunga, fiind suficient sa iesi pe strada ca sa le vezi.
  Sa nu gresim, propunerile au fost comune (USL) si doara atat, acum „mata moarta este dirijata”.
  Ce ne rezerva 2016, an electoral: un prezent (continuu) discutabil dar un viitor sigur luminos (chiar daca nu imediat ci pe undeva dupa 2030) si toate acestea rezultat al permanentei „grele mosteniri”.
  Cred ca ar fi cazul ca promisiunile sa devina realitate si nu o emisiune „noapte buna cetateni ai Timisoarei” .

 4. Ideea de baza,este ca Nicolae Robu,actualmente primar,este complet in afara de problemele orasului,si nici nu-i pasa !El se da mare compozitor,excursionist,taietor de copaci….Este orice,dar nu primar!!!Vai de noi….