Timisoara va avea un NOU tramvai! Pe ce traseu va circula?

TIMISOARA. Primavara aduce o schimbare importanta la Regia de Transport Timisoara! RATT introduce  in circulatie un nou tramvai care sa lege centrul orasului de zona Olimpia.

Asadar, din 1 martie, vom avea tramvaiul 10 la Timisoara, care va pleca din Piata Libertatii si va avea 2 sensuri de circulatie, anunta RATT.  Traseul liniei 10 pe sensul 1 este: Piata Libertatii, Piata Traian, Banatul, Sala Olimpia, Piata Balcescu, Piata Maria, Catedrala Mitropolitana,  Piata 700, Piata Libertatii.

Traseul pe sensul 2 de circulatie este: Piata Libertatii, Piata 700, Catedrala Mitropolitana, Piata Maria, Piata Balcescu, Sala Olimpia, Banatul, Piata Traian, Piata Libertatii.

Tramvaiele vor opri in toate statiile de pe traseu si vor circula permanent.

CITESTE SI: Incurcatura marca RATT. Pe unde circula, de fapt, noul tramvai 10 in Timisoara si ce se intampla cu linia 6?

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Adica vechea linie 6

 2. Autorule anonim, daca dai o stire pe OT, da-o cat mai completa, in cazul de fata, de ex. Cate garnituri vor circula pe sens, la ce interval de timp, astfel ca stirea sa fie cat mai utila pentru cetateni. Altfel, stirea pe care ai dat-o nu se deosebeste cu nimc de un zvon auzit la coltul strada cu utilitate zero.

 3. Cei de la RATT schimba mai des liniile decat „sosetele”. Dece nu reintroduce aceasta minunata institutie linia 6 circuit (traditionala) in ambele sensuri? Lungirea traseelor la celelalte linii ar trebui sustinuta de noi garnituri, altfel, in loc sa decongestionezi statiile, faci un „ghiveci” in care timisorenii se intreaba ce tramvai pe unde circula.
  Apropo., pana in 2020 se vor actualiza hartile traseelor din statiile de tramvai? va reusi RATT sa faca indicatoarele de trafic sa functioneze corect sau va merge totul mai departe, aiurea?

 4. Un nou tramvai ? Ar fi frumos, insa, din pacate, vor circula aceleasi vechi si imputite tramvaie.

 5. Linia tramvaiului 6 s-a deschis prin 1935 (aprox). Acum 80 de ani! De ce o numim acum tamvaiul 10? Probabil ca sa incurcam si mai bine calatorii, care nu mai inteleg ce se intampla cu tramvaiele . Cina a fost in Arad acum 2 luni a observat in circulatie un tramvai modern, de culoare verde, marca Siemens, facut la Arad. Azi acestea sunt pe toate traseele. La noi de ce nu se poate????

 6. Raspunsuri si completari
  1. Linia 6 a fost facuta „circulara” tocmai spre a reduce aglomeratiile din statiile centrale.
  2. Timisoara a avut o fabrica de tramvaie, bune-proaste dar pe care avantul revolutionar (numit privatizare ala „roman s.a. care l-au urmat”) l-a desfiintat. Ce sa pus in locul ei? Nimic, haos, incertitudini (de fapt s-a pus parca un magazin de mobila/prezentari). Daca „cineva2 ar fi avut ideea de a gandi 20 de ani inainte, azi tramvaiele Siemens, Asthom, … s-ar construi in Timisoara si nu altundeva.

 7. Păi nu puteau pune 6 ROŞU şi e mai bine 10 (ROBU) !

 8. Când POLI avea meci, tramvaiele liniei nr 10 de azi ( pe atunci lina 6 – „circuit”) avea vagoanele pline cu suporteri. Astăzi cei din CVUCS nu mai au nevoie de tramvai pentru că pe la stadionul „Știința” nu există linii „noi” de tramvai, nu-i așa?

 9. „Începând cu data de 1.03.2015 linia 6 isi va relua vechiul traseu cu plecare din Piaţa Libertății având două sensuri de circulaţie, asigurand legătura între Sala Olimpia şi Catedrala Mitropolitană.
  Noua linie 10 va prelua traseul prelungit al liniei 6 care circula din Torontal până la Gara de Est si în continuare spre UMT, Statia Meteo, Piata V. Economu, Printul Turcesc, Piata Traian, Prefectură, Piata 700, Torontal. O portiune de traseu va fi comună cu cea a liniei 2
  Abonamentele pentru linia 6 vor fi valabile pe noua linie 10, dar si pe actuala linie 6 (circuit)” sursa ratt.ro.
  Ori nu stiu eu sa citesc… ori informatiile astea sunt contadictorii