Noutati :

Timisoara va avea un Muzeu al Revolutiei in fosta garnizoana militara din Piata Libertatii

8 mai, 2019 - 05:52 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de astazi, trecerea fostei garnizoane militare din Piata Libertatii din Timisoara, din administrarea Ministerului Apararii Nationale, in administrarea Ministerului Culturii cu scopul de a amenaja aici Muzeul National al Revolutiei Anticomuniste din Decembrie 1989.

CITESTE SI: Redeschiderea navigatiei pe Bega catre Serbia, intr-o noua etapa. Pregatiri intense pe canal, langa Timisoara. Foto

Imobilul, monument istoric de secol XVIII, indeplineste conditiile din punct de vedere istoric, tehnic si arhitectural in scopul amenajarii Muzeului. Acest muzeu va fi realizat cu sprijinul financiar al Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

In urma unei analize, s-a constatat ca solutia cea mai buna pentru realizarea cat mai rapida a muzeului este trecerea imobilului din Libertatii la Cultura si finantarea obiectivului prin Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. De-a lungul timpului, s-a avut in vedere si preluarea acestuia de catre Consiliul Judetean, dar calculele arata ca angajamentul financiar al Guvernului este cea mai eficienta solutie in acest caz. Ne dorim ca noul muzeu sa fie mai mult decat o expozitie de fotografii. Vrem ca acesta sa fie interactiv, sa profite de noile tehnologii. Dorinta noastra este sa fie ceva unic in tara, iar pentru asta vom lucra indeaproape cu Ministerul Culturii”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

Cladirea fostei garnizoane militare din Piata Libertatii a fost preluata de Consiliul Judetean Timis, in urma cu mai multi ani, cu scopul de a muta aici Biblioteca Judeteana Timis. Pentru ca intr-un an de zile nu s-a deschis santier pentru repararea imobiliului, asa cum prevedea in contract, cladirea a trebuit inapoiata Ministerului Apararii Nationale. Chiar inainte de a o inapoia, Primaria Timisoara si-a aratat interesul de a o prelua, de a investi aici si de a deschide un Muzeu al Revolutiei, insa totul a picat la masa negocierilor. Astfel, garnizoana a ajuns din nou la MApN, iar actualul presedinte al CJ Timis, Calin Dobra a anuntat ca va solicita Guvernului Romaniei sa ajute la deschiderea unui Muzeu al Revolutiei in aceasta cladire aflata in plin centrul orasului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Daca are aprobata si construita pana ACUM ziceam Da, asa de aprobari din astea si indicatori tehnico economici in PRAG ELECTORAL ma lipsesc!

  2. Parerea mea este ca se putea face ceva mai util…va fi o alta cladire cu poze care le gasesti pe net . Spațiu pierdut.

  3. Ba da nu se mai plictisesc ăștia de la psd cu „se va face”. De ce a luat cjt clădirea si a stat cu ea ani de zile până a fost returnată, nu zice infectul asta?