Timisoara va avea un adevarat hub de sanatate. Cea mai mare investitie in infrastructura medicala din Romania porneste la Spitalul Judetean

TIMISOARA. Santiere mari vor porni, in curand, la Timisoara, pentru a dezvolta un adevarat hub in domeniul sanatatii. Se face cea mai mare investitie din tara in infrastructura medicala, de peste 52 de milioane de euro.

CITESTE SI: Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, la Spitalul de Copii din Timisoara. Noua constructie va fi gata, dupa 7 ani 

Primele lucrari pornesc la Spitalul Judetean, acolo unde proiectele pentru construirea unor noi cladiri au deja asigurata finantarea si documentatia e finalizata. Este vorba despre noua maternitate Bega si despre cladirea care va adaposti Unitatea de Primiri Urgente, Centrul de Mari Arsi si Sectia ATI.

” Cea mai mare investitie in sanatate care se va realiza la nivel national in Sanatate se va face aici, la Timisoara, in cladirea de interconectare a celor 3 corpuri de cladire a Spitalului Judetean Timis, in valoare de peste 240.000.000 de lei, peste 52 de milioane de euro, care va avea o functionalitate multipla, va cuprinde si noua sectie UPU si Centrul de Mari Arsi si Sectia de ATI, plus un helioport.

Pentru ambele inevstitii avem deja documentatia finalizata si asteptam sa incepem executia in teren.

A doua investitie este noua maternitate, prima investitie de acest gen de dupa Revolutie pe care Consiliul Judetean, printr-un prooiect de finantare europeana o va realiza aici, in cadrul acestui ansamblu spitalicesc, si cele doua investitii care vor urma, spitalul modular si extinderea UPU, tot cu bani europeni.

Toate aceste investitii vin sa completeze acest ansamblu spitalicesc si sa cream un adevarat hub de sanatate pentru judetul nostru, pentru Timisoara si pentru regiunea noastra”, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, la intalnirea cu ministrul Sanatatii de la Spitalul Judetean Timisoara, aflat in subordinea CJT.

Ioana Mihaila, la randul ei, a apreciat modul in care s-a lucrat la Timisoara din punct de vedere al documentatiei pentru aceste proiecte.

„Multumesc pentru efortul pe care l-ati depus pentru realizarea acestui Centru de Mari Arsi, pentru ca stim ca avem niste termene si, cu ajutorul colaborrarii foarte bune cu autoritatile locale si cu managementul spitalului, Centrul de Mari Arsi de la Timisoara a reusit sa fie printre cele mai avansate, ca maturitate tehnica, dintre cele 3 centre care sunt finantate prin Banca Mondiala prin Ministerul Sanatatii”, a precizat Ioana Mihaila, ministrul Sanatatii.

Va reamintim, in cadul Spitalului Judetean, intre cladirile existente, pe locul fostului heliport, intre Ortopedie si Casa Austria, urmeaza sa fie construita o noua unitate, prevazuta cu parter, 5 etaje si heliport, care va avea o unitate de primiri urgente, o sectie ATI si un nou Centru pentru Mari Arsi. De asemnea, in vecinatate va fi construita si noua maternitate a Spitalului Judetean, care va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. Aceasta este prevazuta cu compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Proiectul de construire a unui nou spital care va lega cele 3 cladiri ale Judeteanului are o valoare de 52 de milioane de euro, iar termenul de finalizare a lucrarilor este 2024.

Pe de alta parte, noua maternitate ce se va ridica in vecinatate va costa aproximativ 13 milioane de euro si trebuie sa fie finalizata in 2 ani.

In alta ordine de idei, autoritatile anunta ca, pe langa aceste proiecte majore, urmeaza sa fie facute si alte interventii in infrastructura de sanatate, iar pentru multe dintre ele vor sa ceara bani prin PNRR.

Alte investitii pe care le vom face in anii ce vor urma, in dotari, in reabilitarea cladirii principale a Sopitalului Judetean sau in proiectele pe noi le propunem in PNRR. Aici sanatatea are un rol central, avem 5 mari proiecte pe care le propunem, avem reabilitarea cladirii principale, avem centrul de reproducere umana, avem IBCV, avem Institutul Regional de Oncologie Timisoara, care chiar zilele trecute a inceput sa fie studiat sub aspectul fezabilitatii, realizarea lui pe Calea Torontalului, si centrul de Recuperare de la Lovrin, toate aceste proiecte vin sa completeze gama de servicii de sanatate pe care trebuie sa le punem la dospozitia cetatenilor, pentru a ridica standardul de viata din zona noastra„, a adaugat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean.

Video: George Stefanita

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Alo, nenea, dai cu niste zeama de lamaie sa iti revii.

    Un hub de sanatate? adica o huba buba cu baluba, cam ce stiti voi sa faceti :))) mama lor de englezisme

    Spitalul ala e vai steaua lui si voi visati heliporturi:)))))

  2. hub de sanatate la cluj , craiova , iasi unde se fac spitale noi regionale dela zero si dotate ca la carte, nu carpelile dela Timisoara

    • Tu ai ideie cât timp durează un spital din ăla care visează Vlăduț Voiculescu să le construiască cu clienții lui din Austria !!!
      Îți spun eu şi ca termen de comparație la o scară mai mică îți dau exemplu din districtul Liezen din Austria unde anul acesta va începe construcția unui spital de 226 de paturi pentru care construcția va dura până in 2027 !!!!! Ai înțeles ?
      Acum gândește dacă ai cu ce, cât va dura construcția acelor spitale visate de pensaţi !! O REMARCĂ !!! IN AUSTRIA SE CONSTRUIESTE NU SE JOACĂ !!!!
      Soluţia cea mai bună era cu banii pentru PNRR să se modernizeze toate spitalele vechi, pentru că visele pensaţilor se vor transforma in coşmaruri cu siguranță !!
      Iar ca o ideie pentru N(E)ICA NIMENI SI HAMPELMANN FRITZ WITZ FIGUR, stadionul și sala polivalentă trebuiau construite inafara orașului intre AEROPORT, ȘOSEAUA de CENTURĂ și AUTOSTRADĂ unde se putea ajunge de peste tot foarte ușor și unde se puteau organiza inafara evenimentelor sportive și evenimente culturale !!!!
      Iar in locul unde astăzi se află stadionul și vor să construiască sala polivalentă trebuia construit un spital legat de sputalul județean !!!

  3. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 dacă nu ai înțeles nimic cu siguranță contul pe net ți l-a făcut bunica-ta ! Mor de râs !!!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂🤣😂🤣

  4. Domnilor să nu uitați de parcare pentru cei care au treabă acolo si nu pot veni cu helicopterul

    • Ce faci sugaciule ? Ţi-a dat Fritz liber astăzi și ai apărut aici !

  5. Spitalele sunt pentru bolnavi nu oameni sanatosi. Daca statu vroia oameni sanatosi, am fi avut mancare fara mii de chimicale, apa curata, aer nepoluat, spatii verzi locuri de sport si de joaca pe unde nu trec masinile…

  6. Noroc cu Nica ca s-a ocupat de proiecte:)

  7. In urmatorii 10 ani , kakatzii de politicieni locali , nu o sa faca nimic . Nici spital , nici stadion , nici sala de sport , nici autostrada pana la granitza .
    Nu au fac in 30 de ani , nu o sa faca nici acum .
    Marile investitii s-au facut in Bucuresti , Cluj , Craiova , chiar si la Tg Jiu .
    Gunoaiele de aici , stau capra in fata sefilor din Bucuresti , indiferent despre care partid vorbim .

    Probabil ca o parte din vina o purtam si noi , pt ca nu am pus pana acum presiune pe politicienii locali .

  8. Deocamdata sunt doar vorbe. Mi-e ca o sa aiba soarta spitalului Municipal de pe Torontalului. Sunt satul de minciunile mele daramite de blabla-urile politicienilor.

  9. Doua intrebari:
    – cand se finalizeaza?
    – cand se privatizeaza?

    • Nu am retinut, cum se va rezolva problema parcarilor?