Timisoara va avea Institut Oncologic Regional. Cand ar putea incepe lucrarile?

Un Institut Oncologic Regional in valoare de aproximativ 500 de milioane de lei. Este promisiunea Ministerului Sanatatii, care a facut si primii pasi spre demararea proiectului. Consiliului interministerial a avizat deja demararea lucrarilor de constructie, care ar putea incepe chiar de anul viitor.

Practic, lucrarile urmeaza sa fie continuate la cladirea deja existenta pe Calea Torontalului, acolo unde inca din 1994 s-a inceput construirea unui spital de oncologie.

„Timisoara nu a fost inclusa pe lista centrelor in care se vor construi spitale regionale de urgenta cu finantare europeana ca in cazul oraselor Iasi, Cluj si Craiova. Mai mult, spre deosebire de alte centre universitare medicale traditionale, Timisoara nu dispune de un institut regional de oncologie. Ca urmare, era imperios necesar dezvoltarea unui astfel de obiectiv si in aceasta regiune. Finantarea constructiei va fi asigurata din mai multe surse de finantare, inclusiv fonduri europene destinate construirii de cladiri verzi”, a declarat prof. dr. Dorel Sandesc, secretar de stat în Ministerul Sanatatii, citat de mediafax.ro.

In functie de accesarea fondurilor, lucrarile ar putea incepe chiar de anul viitor si urmeaza sa se intinda pe parcursul a cel putin trei ani. Iar potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, institutul va fi dotat cu cele mai noi echipamente, dar si cu un heliport.

Citeste mai mult aici.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. vest spune:

    A inceput campania electorala…