Noutati :

Timisoara va avea cinematograf de arta in centrul orasului

5 iunie, 2018 - 05:29 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: CULTURA
1

TIMISOARA. Doua cinematografe din cele 8 preluate de Primaria Timisoara de la RADEF sunt luate in calcul pentru a adaposti viitorul cinema de arta al orasului.

CITESTE SI: Intoarcere la copilaria de altadata. Pacalici, papusi Aradeanca si sute de jucarii fabricate la Timisoara. Expozitie pentru copiii de toate varstele la Muzeul Banatului. Foto 

Fie la Studio, fie la cinema Timis se va amenaja o sala independenta, in cadrul strategiei culturale a Timisoarei.

In perspectiva se va face un centru cultural, o institutie distincta aflata in subordinea primariei, unde se vor organiza activitati impreuna cu sectorul independent. Si nu numai cu organizatiile care au semnat aici. Oricine vrea sa organizeze ceva in oras legat de film, in functie de programare va avea acces la aceste facilitati. Noi vrem sa organizam un working space, unde profesionistii din domeniu sa isi faca birouri, un studio de sunet, o baza de echipamente ce pot fi inchiriate, si cursuri pe educatia pentru tineret, copii. Educatia prin film este un trend care merge foarte bine in Bucuresti si in Europa. In linii mari va fi mult mai mult decat o sala de cinema pentru ca experienta salilor de cinema simple ne-a aratat ca ele functioneaza la capacitate foarte mica daca e doar un spatiu care e inchiriat din cand in cand. Va fi o zona cu activitate continua„, a declarat regizorul Florin Iepan.

Viitorul cinematograf de arta va avea forma unui ‘art house’ si va promova filmul european si romanesc.

Activitatea Institutului Francez din Romania este foarte vasta, cuprinde diferite domenii, dar o atentie speciala este acordata cinematografiei. Activitatea cinematografica nu se reduce numai la a gestiona si a ne ocupa de sala Elvira Popescu de la Bucuresti, preocuparea noastra este de a educa publicul in a aprecia productiile cinematografice. La Bucuresti lucram foarte mult cu publicul foarte tanar pentru a-i sensibiliza spre aceasta diversitate culturala, diversitate cinematografica si acest lucru ne propunem sa facem si aici. Daca vorbim despre a pune bazele unei sali de cinema, da, acesta este primul nostru proiect de acest gen„, a declarat Cristophe Gigaudaut, director al Centrului Cultural Francez Romania.

Primul pas a fost facut la Primaria Timisoara unde a fost iscalita o declaratie de colaborare intre municipalitate, Institutul Francez, o companie de asigurari si asociatiile locale din domeniu: Pelicula Culturala, Marele Ecran, Documentor si Asociatia Romana a Filmului Independent (Timishort), care se vor ocupa de infiintarea si renovarea salii. Viitorul cinematograf ar urma sa functioneze sub cupola retelei Europa Cinemas.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O buna initiativa!