Noutati :

Timisoara va avea cimitir nou, legat la Internet. Unde va fi si de ce mai e nevoie pentru amenajarea lui?

20 iunie, 2014 - 02:02 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Viceprimarul Traian Stoia are grija de mortii Timisoarei si nu renunta la ideea infiintarii unor noi cimitire. Pe unul il vrea pe strada Ovidiu Balea, la iesirea din oras spre Jimbolia. In plus, acesta ar trebui sa aiba baza de date electronica.

„Acum cateva luni va spuneam ca Timisoara are stringenta nevoie de un nou cimitir. Serviciul Banca de Date Urbane si Biroul Terenuri din cadrul primariei trebuie sa confirme terenul propus si aprobat prin PUG. Acesta este la iesirea din Timisoara spre Jimbolia, pe strada Ovidiu Balea. Urmatorul pas este elaborarea proiectului de catre Directia de Patrimoniu. Este vorba despre cateva sute de locuri”, a explicat, vineri, viceprimarul Stoia.

Potrivit edilului, in noul PUG al orasului, la care se lucreaza deja de luni bune, este prevazut un cimitir nou. In conditiile in care se aproba PUG-ul, atunci nu mai este nevoie de proiect de hotarare pentru realizarea cimitirului, ci se trece direct la demararea procedurilor: proiecte si licitatie.

„In momentul in care se voteaza PUG, proiectul de HCL nu ar fi mai fi necesar si se trece direct la realizarea proiectului tehnic necesar infiintarii unui nou cimitir pe raza municipiului. Ca functiuni vor fi drumuri de acces, parcari, loc de veghe, loc de depunere lumanari, se vor putea construi capele casa funerare, camera frigorifica, sediu administrativ”, a mai spus Traian Stoia.

Potrivit edilului, odata cu infiintarea de noi cimitire in oras, Timisoara va avea date computerizate care sa tina un sistem de evidenta a ocuparii acestora. Acest aspect creste si veniturile municipalitatii.

„Cimitirele infiintate pana acum au peste 100 de ani, nu pot asigura locuri de veci in sectoare distincte in functie de orientarea religioasa, nu corespund standardelor europene care prevad edificarea unor case funerare in capele, sunt depuse simultan mai multe persoane, iar acest fapt creeaza disconfortul apartinatorilor”, a conchis viceprimarul Timisoarei.

CITESTE SI: Timisoara va avea 2 cimitire noi pana in anul 2016. Unde isi vor ingropa timisorenii mortii?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. E nepotrivit existenta unui cimitir chiar la drumul principal. Daca tot se face de la zero, luati in considerare si linistea potrivita unui asemenea loc dar si accesul apartinatorilor catre acesta. Sa nu se ajunga ca la cel de la iesire din Dumbravita sa fi nevoit sa traversezi acel drum ca sa te intorci. Asa era acum cativa ani inainte de a se face acel sens giratoriu de la iesirea din localitate. Pacat ca a ramas galagia care te face sa te simti aiurea ca apartinator.

  2. Roxanica, ce vrei sa spui cu cimitirul legat la internet? Va exista conexiune wi-fi in cimitir? Cui i-ar folosi?

  3. Un loc potrivit ar fi in spate la Lidl (Rebreanu) ! Sunt hectare intregi de teren !