Opinia Timisoarei

Timisoara va avea 3 statui ecvestre. Cine sunt personalitatile ce vor avea sculpturi in oras?

TIMISOARA. Piata Huniade si intersectia Michelangelo s-ar putea imbogati cu statui ecvestre. Aceasta, la mai bine de 2 ani de cand primarul Nicolae Robu a anuntat ca vrea sa amplaseze in oras astfel de monumente. Tot atunci anuntase si locurile perfecte pentru aceste statui, iar in luna februarie a acestui an estima ca ar fi nevoie de zeci sau chiar sute de mii de euro pentru realizarea unei astfel de statui.

CITESTE SI: Alta zi, alta idee: Timisoara are nevoie de statui ecvestre ale unor personalitati ‘grele’, spune primarul Nicolae Robu 

Iata ca la mai bine de 2 ani de cand intaiul gospodar al Timisoarei a lansat aceasta idee, consilierii locali vor analiza un proiect de hotarare privind realizarea a 3 statui ecvestre in cinstea a 3 personalitati istorice care au marcat viata culturala, economica si spirituala a orasului Timisoara: Printul Eugeniu de Savoya, Iancu de Hunedoara si Paul Chinezu.

CITESTE SI: Nicolae Robu a lasat-o moale cu statuile ecvestre la Timisoara. Renunta de tot la ele? 

„Directia Cladiri, Terenuri si Dotari Diverse din cadrul Primariei Timisoara va identifica amplasamentele pe care vor fi ridicate cele 3 statui ecvestre, iar Directia Comunicare va demara procedurile pentru realizarea acestora”, se arata in proiectul de hotarare.

Ramane de vazut ce vor decide consilierii locali si care sunt locurile pe care le vor gasi specialistii primariei pentru amplasarea primelor statui ecvestre.

Exit mobile version