Timisoara va avea 3 statui ecvestre. Cine sunt personalitatile ce vor avea sculpturi in oras?

TIMISOARA. Piata Huniade si intersectia Michelangelo s-ar putea imbogati cu statui ecvestre. Aceasta, la mai bine de 2 ani de cand primarul Nicolae Robu a anuntat ca vrea sa amplaseze in oras astfel de monumente. Tot atunci anuntase si locurile perfecte pentru aceste statui, iar in luna februarie a acestui an estima ca ar fi nevoie de zeci sau chiar sute de mii de euro pentru realizarea unei astfel de statui.

CITESTE SI: Alta zi, alta idee: Timisoara are nevoie de statui ecvestre ale unor personalitati ‘grele’, spune primarul Nicolae Robu 

Iata ca la mai bine de 2 ani de cand intaiul gospodar al Timisoarei a lansat aceasta idee, consilierii locali vor analiza un proiect de hotarare privind realizarea a 3 statui ecvestre in cinstea a 3 personalitati istorice care au marcat viata culturala, economica si spirituala a orasului Timisoara: Printul Eugeniu de Savoya, Iancu de Hunedoara si Paul Chinezu.

CITESTE SI: Nicolae Robu a lasat-o moale cu statuile ecvestre la Timisoara. Renunta de tot la ele? 

„Directia Cladiri, Terenuri si Dotari Diverse din cadrul Primariei Timisoara va identifica amplasamentele pe care vor fi ridicate cele 3 statui ecvestre, iar Directia Comunicare va demara procedurile pentru realizarea acestora”, se arata in proiectul de hotarare.

Ramane de vazut ce vor decide consilierii locali si care sunt locurile pe care le vor gasi specialistii primariei pentru amplasarea primelor statui ecvestre.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Statui ecvestre si licurici pe bega…..de asta avem noi nevoie?!!! Propun amenajarea unui parc pe terenurile virane de la intersectiile ion ionescu de la brad cu holdelor si holdelor cu borzesti. Parc cu copaci. COPACI MULTI. Si poate si o fantana, ca tot sunt la mare cautare.Nu locuiesc in zona, dar stiu ca zona aceea nu are un parc unde parintii sa isi duca copii la o plimbare in aer curat. Asta daca ignoram putoarea care este emanata zilnic de continental…. Dar na…. domn primar nu locuieste in acea zona, deci nu il intereseaza. Infrumusetarile se fac doar in zona soarelui si pe traseul spre aceasta zona.

  2. Sper ca aceste statui sa fie „clasice”, nicidecum „pseudo statui” ca cea a lui Sf. Gheorghe (vezi poza) care seamana mai degraba cu „Jumătate-de-om-călare-pe-jumătate-de- caine -şchiop” (prafrazandu-l pe Petre Ispirescu, caine <- iepure)

  3. Subscriu, timisoreanca! Am văzut în holul primăriei miniatura unui proiect privind statuia ecvestră a lui Huniade şi nu sunt încântat deloc! Pur şi simplu îmi e teamă! Dacă va ieşi ceva kitschos să ne facă de ruşine oraşul o voi dinamita!