Noutati :

Timisoara trece cu brio TESZT-ul pasiunii pentru teatru! Spectacole sold-out!

16 mai, 2016 - 10:26 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Publicul timisorean trece cu brio TESZT-ul pasiunii pentru teatru si pentru  festivalul care aduce spectacole din 10 tari in acest an si mii de spectatori la fiecare editie. Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timisoara anunta epuizarea abonamentelor TESZT10, care asigura locuri la 10 dintre spectacolele invitate in cadrul Festivalului Euroregional de Teatru Timisoara TESZT din 22-29 mai 2015. Publicul poate alege insa abonamentul TESZT 5, cu bilete la cinci dintre spectacolele invitate, la alegere, cu 100, respectiv 60 de lei.

Si, pentru ca biletele se vand ca painea calda intr-o lume flamanda de teatru bun, iar multe dintre spectacolele acestei editii sunt deja sold-out, trei reprezentatii au fost incluse suplimentar in programul festivalului TESZT,  pentru a veni in intampinarea cererilor publicului.

Asadar, productia bulgara  „Statul”,  povestea unui  protest radical conceputa de Alexander Manuilov, va putea fi urmarita  luni, 23 mai, de la ora 23:00, in Sala Studio, in limba  maghiara. Marti 24 mai, de la ora 14, va avea loc reprezentatia in engleza, iar de la 16:00, are loc cea de-a treia reprezentatie, in limba romana.

O alta recalibrare, spre multumirea spectatorilor, a  programului initial, este ca spectacolul sloven „a doua oara” va avea doua reprezentatii in 29 mai, de la ora 15:00 si de la 17:00, ambele in Sala Studio. Acest performance solo scris, regizat si jucat de Simona Semenič este sustinut de artista simultan in limbile romana, engleza si maghiara pentru audienta TESZT.

Spectacolul ”7 Promises”, creat si jucat Davis Freeman si Jerry Killick, productie Random Scream Bruxelles, va fi sustinut in 28 mai, de la ora 22, nu in sala Studio, ci in Sala Mare a Teatrului Maghiar, pentru ca show-ul despre cei doi activisti ecologisti care cer publicului sa transforme spusele lor in actiuni este deja in top-ul alegerilor spectatorilor TESZT. Spectacolul este jucat in engleza, cu intepretare simultana in romana si maghiara.

Biletele in Sala Studio costa 20, respectiv 10 lei, cu reducere pentru elevi, studenti, pensionari si posesori de Kult Card. La spectacolele din Sala Mare si cea a Cercului Militar (Piata Libertatii), biletele costa 30, respectiv 15 lei, cu reducere. TESZT 5 contine 5 spectacole invitate, la alegere , cu 100, respectiv 60 de lei.

Biletele si abonamentele pot fi achizitionate online sau de la casieria Teatrului de pe str. Alba Iulia nr.2, l-v, 16:00- 19:00.

A noua editie a Festivalului Euroregional de Teatru  TESZT organizat de Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” aduce in Timisoara spectacole din zece tari: Serbia, Ungaria, Slovenia, Bulgaria, Croatia, Italia, Portugalia, Bosnia si Hertegovina, Belgia si Macedonia. Programul complet al festivalului si detalii captivante despre spectacole se pot vedea pe www.teszt.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...