Noutati :

‘Timisoara trebuie sa sarbatoreasca anul Centenarului Marii Uniri si in 2019’. Propunerea consilierului local profesor de istorie Sorin Ionescu, director al Colegiului National Banatean

30 noiembrie, 2018 - 09:34 AM
Autor: Redactie      
Categorie: INTERVIU
2

TIMISOARA. Timisoara trebuie sa marcheze Anul Centenarului si in 2019. A spus-o cu tarie profesorul de istorie Sorin Ionescu, directorul Colegiului National Banatean, in  INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de opiniatimisoarei.ro  si Orasul Timisoara din studiourile televiziunii regionale SUD VEST TV.

Sorin Ionescu, care este si consilier local PSD, dezvaluie o initiativa importanta pentru viata Timisoarei. Alipita la Romania Mare abia in anul urmator momentului istoric de la 1 Decembrie 1918, Timisoara trebuie sa sarbatoreasca si in 1919 Anul Centenarului printr-o suita de evenimente care sa repuna locul orasului in istorie, mai ales ca putine sunt manualele care abia amintesc de adevaratul moment al fauririi Romaniei Mari.

3 august 1919 e momentul in care armata romana desavarseste Marea Unire. Imi pare rau ca autoritatile locale din Timisoara… sau nu imi amintesc eu sa fi dorit sa marcheze prelungirea acestui Centenar pana in 3 august 2019, momentul in care efectiv si Timisoara intra in componenta Romaniei. E o propunere pe care o vom face in urmatoarea sedinta de Consiliu Local. Daca anul 2020 a fost deja declarat anul Politehicii, mi se pare drept, just si indreptatit ca Timisoara sa primeasca in 2019 anul Centenarului Unirii„, a spus profesorul Sorin Ionescu in INTERVIURILE TIMISOAREI.

Momentan vom face o propunere de Hotarare de Consiliu Local, urmand ca agenda de evenimente sa fie facuta de institutii care colaboreaza in acest sens„, a precizat Sorin Ionescu.

Directorul Colegiului National Banatean, profesorul de istorie Sorin Ionescu, a fost invitatul emisiunii INTERVIURILE TIMISOAREI de joi seara, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook si pe TV, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro.

INTERVIURILE TIMISOAREI poate fi vizionata pe pagina de Facebook Orasul Timisoara, pe site-ul opiniatimisoarei.ro si pe canalul televiziunii regionale SUD VEST TV in fiecare joi seara de la orele 20.00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. un interviu luat in soapta(?)! :))

  2. Nu trebuie nici anul asta sa sarbatorim , da mai si la anul .