Opinia Timisoarei

Timisoara si judetul risca sa piarda bani, ar putea scadea numarul de consilieri locali si judeteni si cel al politistilor locali. Stam prost la recenzare

TIMISOARA Un semnal de alarma a fost tras de reprezentantii guvernului in teritoriu in ceea ce priveste recensamantul. Subprefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, spune ca Timisoara, dar si intreg judetul risca sa piarda fonduri, daca populatia nu este recenzata. In acesta etapa, responsabilii cu organizarea recenzarii sunt primarii localitatilor.

CITESTE SI: ‘Am venit sa curatam’. Dispar mormanele de moloz puse de muncitori in gardurile timisorenilor de pe bulevardul Bogdanestilor, dupa ce opiniatimisoarei.ro a prezentat dezastrul de la portile oamenilor. Foto

Timisoara se numara printre localitatile cu procent redus de recenzare. Doar putin peste 50% dintre locuitori au fost inregistrati. In multe zone din oras persoanele responsabile cu realizarea recensamantului nici macar nu au ajuns sa bata la locuintele oamenilor. Rezultatul? Doar putin peste 160.000 de persoane au fost inregistrate. Si asta in conditiile in care populatia Timisoarei ar trebui sa fie in jur de 350.000.

La nivel judetean situatia este putin mai buna, procentul de recenzare fiind de peste 60%, ceea ce inseamna aproape 400.000 de persoane dintr-un total estimat de 700.000.

Reprezentantii Directiei de Statistica spun ca Timisul ar fi trebuit sa fie printre putinele judete din tara in care sa se consemneze acum o crestere a numarului de locuitori, dar, din cauza neinregistrarii, numarul official al celor care locuiesc in Timis ar putea fi mai mic decat pana acum.

Consecintele, spun reprezentantii Prefecturii Timis, sunt legate de scaderea finantarilor la nivelul localitatilor, acordarea de fonduri bugetare mai mici, iar proiectele europene ar urma sa primeasca bani mai putini.

In plus, s-ar putea reduce numarul de consilieri locali si judeteni si chiar numarul de politisti locali, cel putin in Timisoara, intrucat numarul agentilor necesari se stabileste in functie de populatie.

Recenzarea este obligatorie pentru toate persoanele care locuiesc in Romania, iar cei care nu completeaza chestionarele risca amenzi de pana la 3000 de lei.

Perioada de recenzare a fost prelungita pana in 24 iulie.

Exit mobile version