Noutati :

‘Am venit sa curatam’. Dispar mormanele de moloz puse de muncitori in gardurile timisorenilor de pe bulevardul Bogdanestilor, dupa ce opiniatimisoarei.ro a prezentat dezastrul de la portile oamenilor. Foto

13 iulie, 2022 - 06:39 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Miercuri la pranz, opiniatimisoarei.ro va prezenta calvarul timisorenilor care locuiesc pe bulevardul Bogdanestilor aflat in santier. Oamenii erau revoltati ca muncitorii le-au pus in garduri munti de placi sparte de beton, pamant si alte materiale, astfel ca localnicii nu mai puteau iesi din curti decat facand slalom printre gramezile de resturi si riscau sa-si rupa picioarele.

CITESTE SI: ‘Nu putem iesi din case fara sa ne rupem picioarele’. Bataie de joc pe santierul de pe Bogdanestilor, la Timisoara. Muncitorii au pus mormanele de moloz in gardurile locuitorilor de pe strada. Foto 

Dupa numai cateva ore de la publicarea materialului, la portile oamenilor au aparut mai multe echipe de angajati de pe santier.

Am venit sa curatam locul, sa puteti iesi linistiti din curti si sa puteti circula fara probleme‘, le-au spus muncitorii timisorenilor care stau in vecinatatea santierului de pe Bogdanestilor.

Ajutati de utilaje si inarmati cu lopeti, acestia s-au si apucat de treaba. Au inceput sa adune bucatile de beton, gramezile de pamant si pietre de pe langa gardurile oamenilor pe care le vor transporta si depozita in alta parte.

In ultimele zile, echipele de muncitori au lucrat la infrastructura subterana, la retelele de apa si bransamente, la cele de canal, la reteaua de ape pluviale, reteaua de fibra optica, insa mai sunt multe de facut la caminele de vizitare. In paralel au pornit operatiunile de cablare in fundatiile pe care vor fi montati stalpii de sustinere pentru linia de contact a tramvaielor.

***

Va reamintim, santierul din Calea Bogdanestilor a inceput inca din primavara lui 2021, in luna martie. La finalul lucrarilor va deveni primul bulevard din oras care are linii de tramvai inierbate.

Se reabiliteaza linia cale de tramvai, care va fi dubla si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie, se largeste la 2 benzi pe sens carosabilul, se amenajeaza trotuare, piste pentru biciclete si zone verzi.

Modernizarea Caii Bogdanestilor si a statiilor STPT de pe traseul tramvaiului 5 aduce si o premiera la Timisoara. De-a lungul bulevardului, in cele 7 statii, vor fi montate automate pentru bilete.

Termenul de executie a lucrarii pe Bogdanestilor este de 28 de luni, astfel ca noul bulevard trebuie sa fie gata in august 2023.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Primul bulevard cu sine înierbate o sa fie Cetății, pt simplu motiv ca o sa fie finalizat anul asta.

  2. S-a scris in presa, s-au sesizat cei cu probleme si s-au luat masuri. Progres. Daca era alta garnitura la primarie n-ar fi fost probleme. Nici presa n-ar fi scris despre ele, nici autoritatile n-ar fi intervenit, si ar fi stiut doar cei din zona, care, oricum, nu se pot face auziti. Noroc cu concurenta.

  3. sa vina domne PSD gata ne-am saturat …vrem poduri din polistiren ca la Piatra Neamt si vrem sa termine odata spitalul regional mult promis de tov Dragnea ….
    Hai ne vedem la mici si bere dupa 17.