Noutati :

Timisoara are in sfarsit un Studiu de fundamentare istorica pentru zonele istorice, protejate de lege

1 iunie, 2011 - 11:30 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Alesii locali au aprobat in sedinta ordinara de marti un proiect de hotarare prin care Timisoara are un Studiu de fundamentare istorica „Zone construite protejate – Timisoara 2011”. Ce inseamna asta pentru timisoreni?

Cetatenii Timisoarei care locuiesc in cladiri istorice vor trebui sa indeplineasca anumite conditii pentru a-si putea modifica in vreun fel fatadele sau chiar interioarele cladirilor.

Studiul a fost intocmit de catre Directia de Dezvoltare din cadrul Primariei Timisoara si reprezinta, de fapt, reglementarea exacta a conditiilor de interventie asupra cladirilor, a parcelelor si a ansamblurilor din zonele istorice ale orasului. Scopul este mentinerea caracterului istoric si evitarea alterarii sau pierderii patrimoniului cultural al Timisoarei, un patrimoniu care este unic in tara noastra.

Studiul are la baza o analiza fundamentata pe studiul arhivelor istorice, elaborat in conformitate cu Ordinul nr. 562/2003 al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Timisoara pastreaza mai bine de 14.500 de cladiri istorice care reflecta intreaga evolutie a arhitecturii europene din secolul al XVIII-lea si pana in prezent. Studiul va fi alaturat noului Plan Urbanistic General al Timisoarei, care va constitui baza legislativa principala pentru dezvoltarea orasului in urmatorul deceniu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...