Timisoara redevine capitala vinului pentru al 12-lea an consecutiv. Cand are loc Vinvest?

TIMISOARA. Salonul International de Vinuri, Vinvest, isi va redeschide, anul acesta, pentru cea de-a 12-a oara portile la Timisoara, la centrul regional de Afaceri. Timisorenii sunt asteptati sa participe in numar cat mai mare.

Evenimentul se va desfasura in perioada 3-5 aprilie, cu o saptamana inaintea Sarbatorilor Pascale ortodoxe.

Am ajuns la cea de-a 12-a editie. Va invitam in data de 3,4 si 5 aprilie la CRAFT. Programul evenimentului este vineri si sambata de la ora 11.00 la ora 20.00. Am prelungit putin programul pentru ca publicul banatean este obisnuit sa stea mai mult la evenimente. Si pentru ziua de duminica este un program de la ora 10.00 la ora 17.00”, a explicat ing. Lucia Pirvu, expert degustator, organizatorul Vinvest.

Evenimentul atrage, la fel ca in fiecare an, 300 de specialisti din domeniul vitivinicol: producatori si distribuitori de vin, utilaje de vinificatie, accesorii de vin si material saditor, oenologi, somelieri si experti degustatori.

Am incercat sa reunim, la fel ca in fiecare an, producatorii de vin, dar si serviciile conexe. Pentru ca niciodata vinul nu ajunge in sticla fara ajutorul vitei de vie, fara ajutorul a ceea ce inseamna utilaj de a ingriji viticultura, via si de a produce, in final, cu utilaje speciale, vinul. Vorbim aici de drojdii, de enzime, vorbim de utilaje de presa, de zdrobitoare, de cisterne. Toate acestea se regasesc in salon. Si vreau sa amintesc ca putem sa ducem pana la imbuteliere butoaiele de lemn de stejar, sticlaria aferenta necesara pentru a servi vinul”, a mai spus Lucia Pirvu.

vinvest 2015 conferinta presa 04

Totodata, turismul viticol este prezent la acest eveniment.

Turismul viticol este prezent deoarece toate cele 20 de crame care sunt in salon plus accesoriile, deci circa 40 de standuri, toate sunt alaturi de cei care doresc sa isi achizitioneze produse, iar turismul viticol la cele 20 de crame este cel care anunta ca pot fi vizitati la ei acasa, pot vedea traditia si gastronomia fiecarei zone pentru ca avem crame care au deja pensiuni, eu puncte de degustare si nu fac decat sa astepte acel consumator final”, a mai spus Lucia Pirvu.

Tot in acest an, la Vinvest va fi sarbatorita si cea de-a zecea editie a Concursului National de Vinuri si Bauturi Alcoolice. Concursul va avea loc in perioada 1-2 aprilie si este organizat in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania.

Vor fi peste 100 de vinuri in concurs. Predomina cele albe. Comisia va avea sapte membri degustatori care vor juriza dupa un regulament international. Se vor acorda medalii de argint, de aur si marea medalie de aur. Sambata, in data de 4 aprilie se vor inmana premiile. Dupa aceea va avea loc degustarea vinurilor medaliate”, a declarat Petre Badea, presedintele concursului.

La salonul de vinuri de la Timisoara vor fi prezenti producatori din intreaga tara, dar si din Republica Moldova.

Unul dintre timisorenii care vor trece pargul Vinvest-ului vor putea beneficia de un premiu consistent. Castigatorul va primi greutatea sa in vin!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.