Opinia Timisoarei

Timisoara, pe lista oraselor care vor avea noi trenuri electrice. Anuntul ministrului Transporturilor

TIMISOARA. Vechile trenuri diesel care pleaca din Timisoara si circula pe rute scurte vor fi inlocuite in viitor cu garnituri electrice.

Licitatia pentru achizitia a 62 de trenuri a fost deblocata, iar Autoritatea pentru Reforma Feroviara a publicat deja anuntul de achizitie. Acestea urmeaza sa fie cumparate cu fonduri europene si din bugetul de stat, iar impartite pe trei loturi.

Timisoara este inclusa in cel de-al doilea, in care vor fi achizitionate 23 de trenuri.

Anuntul a fost facut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Achizitia, finantata din fonduri europene nerambursabile (POT 2021-2027) si din bugetul de stat al Romaniei, este impartita in 3 loturi si acopera cate o regiune a tarii:

Lotul1 (Est) – include 20 de trenuri care vor deservi municipiile Bucuresti, Ploiesti, Buzau, Focsani, Bacau, Iasi si Suceava.

Lotul 2 (Centru – Vest) – include 23 de trenuri care vor deservi municipiile Brasov, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistrita, Cluj Napoca, Arad, Timisoara si Resita.

Lotul 3 (Sud) – include 19 trenuri care vor deservi direct municipiile Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Constanța si Alexandria, prin intermediul nodului feroviar invecinat.
Trenurile din acest lot vor asigura inclusiv legatura cu statiunile de pe Valea Prahovei.

In contractul- cu o valoare estimata cuprinsa intre 3 miliarde de lei si 4 miliarde de lei (fără TVA)- este prevazuta inclusiv asigurarea reparatiei si intretinerii celor 62 de trenuri„, transmite Sorin Grindeanu.

Exit mobile version