Timisoara, pe harta Romaniei Active. Echipa Ciuc Radler deseneaza o lamaie pe GPS, de pe biciclete. FOTO!

TIMISOARA. Timisoara este fruncea! Sau, de data aceasta, „fruncea” frunzei unei lamai uriase desenata pe GPS pe harta tarii de un grup de biciclisti, care vor sa demonstreze ca Romania este activa. Totul se datoreaza Echipei Ciuc Radler Romania Activa, care ii incurajeaza pe biciclisti sa vada tara noastra cu alti ochi, din saua bicicletei.

Grupul de biciclisti a sosit vineri seara la Timisoara, in ultima saptamana din aventura pe doua roti. Practic, ei parcurg o distanta record, de peste 2.500 de kilometri, prin 383 de localitati din tara noastra, timp de 29 de zile. Scopul este sa deseneze o lamaie uriasa pe harta tarii. Dar asta nu e tot. Tinerii spun ca aceasta actiune le-a oferit sansa sa observe cat de frumos se vede Romania de pe bicicleta. Au pedalat deja aproape 1.800 de kilometri si mai au putin pana sa ajunga la Bucuresti.

„A fost foarte interesant sa pedalam atat de mult. Am intalnit oameni de tot felul, biciclisti de tot felul. Au fost o gramada de locuri prin care am mai fost cu masina, fara bicicleta, acum le-am vazut total altfel, am descoperit multe alte peisaje. Vezi cu totul si cu totul alta Romanie de pe bicicleta, sunt multe detalii pe care nu le vezi atunci cand esti in masina, intalnesti oameni… In multe locuri oamenii credeau ca suntem straini, nu isi inchipuiau ca niste romani pot sa faca asta, in orasele mari ni s-au alaturat si biciclisti. A fost si canicula, am avut zile in care simteam ca nu mai pot pedala de caldura, am avut zile foarte dificile, am inceput pe canicula, am pedalat apoi pe vant, pe ploaie. Mi-e foarte greu sa ma intorc la serviciu, la inceput numaram zilele, acum mai avem doar 8… incercam sa le traim cat mai intens, rememoram ce s-a intamplat pana acum, o sa-mi fie foarte greu sa ma reintegrez fara sa pedalez 100 de kilometri in fiecare zi”, ne-a povestit Irina Ifrim, una dintre tinerele care participa la actiunea initiata de Ciuc Radler.

Tinerii care le arata romanilor ca Romania se vede altfel de pe bicicleta si-au luat o luna liber de la serviciu sa poata pedala prin tara. Si nu regreta nicio clipa. Sustinerea celor pe care ii intalnesc pe drum le demonstreaza ca se poate. Iar cei care indraznesc sa accepte provocarea lor li se pot alatura pe traseu. Cativa biciclisti din Timisoara chiar au pornit vineri dupa-masa spre Recas, unde s-au intalnit cu Echipa Ciuc Radler Romania Activa. Au venit impreuna spre Timisoara, unde au fost primiti in aplauze de alti biciclisti. Printre ei s-au numarat si suporteri ai echipei de fotbal ASU Politehnica, dar si o fata, care a pedalat in pantofi cu toc, iar la final a castigat bicicleta pusa la bataie la tombola pregatita de organizatori.

romania activa ciuc radler

Desenul trasat de echipa de ciclisti pe GRP in cadrul initiativei Ciuc Radler Romania Activa poate fi urmarit in timp real pe siteul ciucpremium.ro.

Suporterii din toata tara pot trimite membrilor echipei mesaje de incurajare prin intermediul platformei, atat in format text, cat si foto sau video. Cei mai activi dintre ei pot castiga… biciclete.

Inceput in 18 iulie, in Bucuresti, traseul atinge atat zone urbane, precum Timisoara, Piatra Neamt, Cluj Napoca, Miercurea Ciuc, Arad, cat si portiuni de drum care testeaza anduranta, cum ar fi treceri prin munti, drumuri forestiere, albii de rau sau vai izolate. Campania „Ciuc Radler Romania Activa” duce pasiunea iubitorilor sportului pe doua roti la un nou nivel si ii provoaca sa parcurga, cu bicicleta, un traseu care se va transforma in cel mai mare desen pe GPS, in Romania. Initiativa vine ca un pas firesc al asocierii intre Ciuc Radler si stilul de viata activ, promovat de marca prin plaforma curenta de comunicare „Traieste activ”. „Toti cei care se bucura de acest stil de viata pot transforma mersul cu bicicleta intr-o experienta remarcabila”, sustine Andrea Veress, Group Brand Manager Premium Beer Brands Heineken Romania.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.