Noutati :

Timisoara, pe harta cercetarii genetice. A fost deschis un Centru de Medicina Genomica! FOTO!

25 noiembrie, 2015 - 03:09 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Excelenta in cercetarea genetica. Asta isi doresc specialistii din Timisoara, care au creat un nou Centru de Medicina Genomica. Noua laboratoare noi si alte sase existente, care vor fi integrate in cadrul Centrului, vor aduce cele mai amanuntite rezultate in cercetarea genetica. In plus, odata cu deschiderea Centrului, cercetatorii vor avea si noi locuri de munca.

„Centrul reuneste tehnologii foarte performante pentru genomica si nu numai. Vor lucra in special tineri, genetica este a viitorului si a tinerilor. Eu cred ca tineretul este cel mai disponibil sa inceapa aceasta specializare. Noi am propus 10 noi locuri de munca in primii 5 ani, si inca 10 locuri de munca in urmatorii 5 ani. Vor lucra nu numai tineri specializati in acest domeniu, ci va fi o intersectare de domenii. Avem un tanar de la Politehnica, este informatician si vrea sa se specializeze in bioinformatica, pentru a lucra alaturi de noi si a ne ajuta pe aceasta parte”, a declarat medicul Maria Puiu, directorul de proiect.

Unul dintre viitorii specialisti ai centrului este un tanar ca si-a inceput cariera in SUA, acolo unde a terminat facultatea de Chimie.

„Contributia mea va fi multipla, pe parte de prelucrare si implementare de noi tehnici de cercetare si ca si doctorand, pe propriul meu proiect, pe care l-am conceput in Statele Unite si care a fost foarte bine primit acolo. La momentul cand m-am intors, Centrul nu era inca o idee prea bine conturata, dar exista preocuparea cercetarii si dezvoltarii in domeniu. Ca si timisorean ma implineste mai mult sa fac cercetare aici, acasa, decat in alta parte”, a declarat Raul Patrascu unul dintre medicii care vor lucra in Centrul de Medicina Genomica.

Centrul de Medicina Genomica a fost construit si dotat in doar 8 luni, timp in care au fos concepute noua laboratoare noi, dotate cu aparatura unica in Europa de vest. Iar valoarea totala a proiectului depaseste 24 de milioane de lei, bani din fonduri europene.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...