Noutati :

Timisoara nu ramane fara titlu, deocamdata. ‘Nu recomandam mai multe asociatii care sa implementeze TM2023!’ Anuntul expertilor de la Bruxelles catre Timisoara, dupa ultimul raport de monitorizare pentru Capitala Culturala a Europei

28 iulie, 2021 - 04:48 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. A venit si cel mai nou raport de monitorizare a viitoarei Capitale Europene a Culturii, in 2023. Expertii europeni ne-au mai facut cateva recomandari si ne-au mai dat si unele termene si, deocamdata, putem rasufla usurati, ca nu ni se ia titlul. Printre recomandari se numara aceea de a nu se crea mai multe asociatii care sa implementeze proiectul.

CITESTE SI: Turcii de la Karsan aduc cele 44 de autobuze electrice pentru Timisoara. Au castigat contractul de aproape 30 de milioane de euro

Comitetul de experti ai Comisiei Europene a apreciat dorinta partilor de a implementa cu succes proiectul Timisoara 2023-Capitala Europeana a Culturii si a incurajat toate partile implicate sa gaseasca solutii imediate printr-un efort comun.

De asemenea, recomanda identificarea unei solutii pentru un cadru de finantare multianuala, conditie esentiala pentru implementarea proiectului, precum si depasirea crizei de incredere ce implica autoritatile si Asociatia.

In continuare, Comitetul de experti recomanda evitarea unui model organizational in care diferitele functiuni de implementare a proiectului sa fie dispersate intre mai multe institutii, dat fiind caracterul special al actiunii Capitale europene ale culturii.

In ceea ce priveste programul cultural, Comitetul de experti recomanda ca toate eforturile sa se concentreze pe pregatirea proiectelor cuprinse in dosarul de candidatura, iar apelurile deschise sa fie limitate si reluate doar dupa incheierea programarii conform dosarului de candidatura. Programul cultural trebuie sa mentina un echilibru intre potentialul cultural local si scena culturala internationala de prim rang, asigurandu-se, totodata, ca parteneriatele europene si excelenta artistica raman o prioritate in dezvoltarea programului.

In final, membrii Comisiei de experti solicita, pana la data de 1 septembrie a.c., un plan de implementare pentru perioada ramasa pana la 31 decembrie 2023.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...