Noutati :

Timisoara nu are strategie culturala pentru titlul de Capitala culturala europeana. Se cauta voluntari care sa o elaboreze!

2 iulie, 2013 - 02:30 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Se cauta voluntari care sa lucreze la o strategie de cultura pentru sustinerea candidaturii Timisoarei la titlul de Capitala culturala europeana pentru anul 2021. Orice timisorean care vrea sa se implice in „trasarea” unei strategii trebuie sa trimita CV-ul la Primaria Timisoara.

Primarul Nicolae Robu recunoaste ca nu avem inca o strategie pentru cultura, dar spune ca municipalitatea lucreaza la aceasta impreuna cu Institutul Intercultural Roman.

„Este necesar sa avem o strategie pentru cultura. Avem un proiect, impreuna cu Institutul Intercultural din Timisoara, in cadrul caruia va fi elaborata strategia culturala a Timisoarei. Eu imi doresc sa capacitam in acest demers tot ce are bun Timisoara in materie si pe site-ul primariei va aparea o sectiune dedicata depunerii de candidaturi individuale pentru cooptarea in comisia de elaborare a strategiei”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, orice persoana cu competente in domeniu isi poate depune candidatura.

„Echipa pe care o vom constitui trebuie sa fie cea mai buna, cea mai potrivita pentru un asemenea demers. Mai intai vrem sa constituim echipa, vom stabili cateva repere, vom stabili volumul de munca necesar in functie de disponibilitatea membrilor comisiei si ne vom fixa un termen final pentru depunerea materialului”, a completat Robu.

Cei care vor face parte din comisie nu vor fi platiti, ci vor lucra pe baza de voluntariat.

Potrivit calendarului, in anul 2015, Romania anunta orasele candidate la titlul de Capitala Europeana a Culturii si depune dosarele de candidaturi, iar in 2017 va fi desemnat orasul castigator din Romania si cel din Grecia, orase care vor purta acest titlu timp de un an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pai daca promovarea orasului si a comunitatii noastre la nivel european si mondial trebuie sa se faca pe baza de voluntariat, atunci PENTRU CE PLATIM FUNCTIONARI PUBLICI????? Ca sa ne taxeze si sa ne impoziteze???? Si pentru ce sunt atatia ALESI IN ADMINISTRATIE???? Pentru ce avem directori de Opere, Teatre, Filarmonici, Institutii administrative, Directii, Servicii deconcentrate, unitati de invatamant???? Cu TOTII platiti din banii nostri. Ce rol au acesti oameni daca strategiile se fac de mine pe baza de voluntariat???? Si vor si pensii dupa atata activitate??? Nemernici. Toti niste FANFARONI, membri in cluburi cu nume pompoase … LIONS, ROTARY etc. Nu-s in stare decat sa-si sporeasca imbuibarea din bani publici. Mai trebuie sa vorbim despre DEPUTATII SI SENATORII ALESI???? Niste nimeni cu buletine. Insa daca vorbim despre orgolii … HA HA HA HA … se schimba foaia si se impauneaza astia cu toate realizarile noastre. ?Unde-s oamenii de vaza ai orasului TM??? Ce aport isi aduc la sporirea faimei urbei de unde SUG???? Unde-s famigliile faimoase pentru averi si imobile si masini al caror nume nici nu stiu sa-l pronunt? Unde-s cand este nevoie de munca VOLUNTARA … adica GRATIS??? Stiu eu unde-s. La inventat sisteme sifisticate de supt banul public sau activele publice. Acolo-s. La munca trebuie voluntari. Unde-s decanii si rectorii care fac campanii virulente pentru alegeri????? Unde-s consilierii locali si judeteni care … consiliaza???? Unde-s toate pitzipoancele de seviciu noaptea pe la toti distrusii astia???? Unde sunt directorii de la companiile multinationale care ne taxeaza pantru orice litera din logo-ul companiei pentru care si-au vandut caracterul (dupa caz!)???? Unde-i bodo, cojocari, bulibasii, visineii, si ceilalti tigani care domina jumatate de cetate???? Unde-s???? Hai la voluntariat ca ne trebe voluntari. Suntem satui de milionari si miliardari. Vrem voluntari acum. E criza de voluntari. Asa ceva n-am mai vazut in toata lumea. Nerusinare si nesimtire cu staif. Numa’ figuri pe vedetele noastre timisorene. Si-au aratat acum adevarata valoare. Imbuibare cu orice pret. Fara rusine. Pe spatele nostru, al fraierilor.

  2. @Irational… ce altceva ar mai fi de zis… decat ca exista si o asociatie la fel de neputincioasa si de irelevanta ca si strategiile domnului primar

  3. …Nu e simplu cu strategiile culturale intr-un oras cosmopolit de 100 de ani..cum e Timisoara… Daca doar oficialii si bogatii Timisoarei ar face aceste strategii poate nu ar mai insemna cultura…Acumm avem instrumente de comunicare sofisticate , o societate civila le-ar putea folosii eficient…cu conditia sa aibe indrazneala…Dar amintiti-va… indiferent de unde suntem ,ACUM TRAIM AICI.