Timisoara are un nou consulat onorific: cel al Bulgariei! Se doreste atragerea de turisti romani in tara vecina

TIMISOARA. Copii imbracati in port popular bulgaresc, lideri ai administratiei locale si judetene, consuli si un ambasador: cel al Bulgariei. La Timisoara s-a deschis Consulatul Onorific al Bulgariei!

Ambasada Bulgariei in Romania a deschis, astazi, un nou consulat onorific, in tara noastra, la Timisoara. Consul este Gheorghe Nacov, primarul din Dudestii Vechi, acolo unde traieste cea mai importanta comunitate de bulgari din Timis.

„Ma onoreaza numirea mea la conducerea Consulatului Onorific al Bulgariei la Timisoara. Voi face tot ce imi va sta in putinta pentru a ajuta comunitatea”, a declarat Gheorghe Nacov.

La Ceremonia oficiala de deschidere au mai participat secretarul permanent din cadrul Ministerului Afecerilor Externe  al Bulgariei, Maxim Gaytandjiev, E.S. Valentin Radomirski, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Bulgariei in Romania, Rosen Ivanov, presedintele Agentiei de stat pentru Bulgarii din Strainatate, Niculae Mircovici, Secretar al Camerei Deputatilor si deputat al minoritatii bulgare din Parlamentul Romaniei, presedintii organizatiilor minoritatii bulgare si diplomati.

„Prin deschiderea acestui consulat dorim sa atragem cat mai multi turisti in Bulgaria. Anual, in tara noastra vin aproximativ un milion de turisti romani. De asemenea, dorim, tot prin deschiderea acestui consulat, sa revigoram comertul cu marfuri intre cele doua tari”, a declarat secretarul permanent din cadrul Ministerului Afecerilor Externe  al Bulgariei, Maxim Gaytandjiev.

Programul mai cuprinde sustinerea unui spectacol in Sala Mare de consiliu a Consiliului Judetean Timis, in aceasta seara.

De asemenea, cu sprijinul unei firme bulgaresti si al oficialilor bulgari, in Timisoara se va deschide, pana la sfarsitul acestui an, un parc de joaca pentru copii.

Consulatul Onorific al Bulgariei este cel de-al 14-lea consulat onorific deschis la Timisoara, dupa Austria, Cehia, Franta, Germania, India, Italia, Republica Moldova, Peru, Serbia, Suedia, Tarile de Jos, Tunisia su Ungaria.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...