Noutati :

Timisoara n-are granite clare! Conflicte serioase pentru frontierele dintre localitati, in Timis. Se va ajunge in instanta

12 septembrie, 2012 - 02:56 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Probleme in Timis cu limitele dintre localitati! In cadrul Prefecturii vor fi infiintate mai multe comisii care sa medieze discutiile dintre primari in ceea ce priveste delimitarea comunelor si satelor. 32 de localitati se cearta pe teritorii, iar scandalul ar putea ajunge, cel mai probabil, in instanta.

32 de primari poarta discutii de cativa ani intre ei. Cateva conflicte au mai fost rezolvate in urma cu 2-3, a anuntat prefectul de Timis, Eugen Dogariu, dar au mai ramas dispute nesolutionate, mai mult pentru ca cei interesati nu s-au prezentat la intalniri. Exista 99 de conflicte pentru 32 de localitati.

„Se vor face mai multe comisii care sa medieze discutiile. Daca nu se vor rezolva problemele, se vor face actiuni in instanta, in contencios-administrativ”, a spus subprefectul de Timis, Liliana Onet.

Potrivit prefectului Dogariu, oamenii trebuie sa fie pusi la masa inainte sa se ajunga in instanta, asa ca primarii cu probleme de teritoriu se pot intelege intre ei. Zilele acestea se vor intalni mai multi primari pentru a incerca sa rezolve situatiile. Printre ei se numara si primarul Timisoarei, deoarece si Timisoara are probleme nerezolvate cu localitatile din jur: Mosnita Noua, Giroc si Sag.

Totodata, zilele acestea are loc o intalnire la Prefectura Arad, pentru delimitarea celor doua judete – Timis si Arad, mai precis intre localitatile Sistarovat – Arad si Secas – Timis.

Pe lista localitatilor care nu au limitele delimitate clar se numara si Dudestii Noi, cu Sacalaz si Becicherecu, Saravale cu Sannicolau Mare, Tomnatic cu Gottlob, Padureni cu Parta si Parta cu Peciu Nou.

Incepand din 12 si pana in 17 septembrie se va incerca rezolvarea granitelor urmatoarelor localitati:

Saravale – Sannicolau
Costei – Lugoj
Criciova – Gavojdia
Bucovat – Recas
Recas – Bogda
Masloc – Bogda
Denta – Deta
Comlosu Mare – Teremia Mare
Secas – Ghizela
Secas – Bara
Ortisoara – Satchinez
Giarmata – Sanandrei
Giarmata – Dumbravita
Giarmata – Pischia
Giarmata – Ghiroda
Margina – Curtea
Tomnatic – Gottlob
Padureni – Parta
Parta – Peciu Nou
Ciacova – Peciu Nou
Voiteg – Ciacova
Voiteg – Jebel
Voiteg – Ghilad
Ciacova – Giulvaz
Giulvaz – Otelec
Giulvaz – Foeni
Dudestii Noi – Becicherecu Mic
Dudestii Noi – Sacalaz
Becicherecu Mic – Sacalaz
Timisoara – Giroc
Timisoara – Sag
Timisoara – Mosnita Noua
Mosnita Noua – Sacosu Turcesc
Racovita – Buzias
Barna – Traian VuiaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pai nu ma mira, din moment ce pe facebook sunt o gramada de localitati din Judetul arad care apar ca fiind in judetul Timis. (ex: Ineu)