Timisoara, mai protejata! Se pune la cale o impadurire masiva la marginea orasului. Unde vor fi plantati 100.000 de puieti?

TIMISOARA. Timisoara va avea o perdea forestiera in partea de vest a orasului. Locatia a fost deja aleasa si acolo vor fi plantati salcami, ulmi sau stejari.

Este vorba de zona cuprinsa intre Calea Torontalului si strada Ovidiu Balea, pe drumul ce leaga Timisoara de Jimbolia. Consilierii locali au votat un proiect hotarare in acest sens.

Aliniamentul de copaci va fi constituit din diferiti arbori si arbusti, va avea o latime de 65 de metri si o lungime de 2.700 de metri.  Pomii care se preteaza pentru a forma o perdea forestiera in aceasta zona sunt specii de stejar, gladita, salcam sau ulm de Turkestan, si arbusti din specii de maces, paducel sau lemn cainesc. In total, in locatia unde va creste perdeaua forestiera, vor fi plantati aproximativ 100 de mii de puieti.

Distanta pe fiecare rand va fi de un metru intre puieti, iar cea dintre randuri va fi dubla.

Puietii care vor fi plantati vor fi luati de la Ocolul Silvic Timisoara, care are disponibili 83.300 de stejari, 52.200 puieti de cer si 23.000 de puieti de stejar rosu.

Rolul perdelei forestiere este acela de a aduna in interiorul sau cat mai multa din zapada depusa pe timpul iernii si de a anihila intr-o masura cat mai mare efectele negative produse de vanturile de mare putere.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Va rugam draga redactie si o informatie la zi (eventual o poza ) cu cei 110.000 de puieti de salcie energetica plantati de aceeasi acum 2-3 ani in urma.Multumesc.Nu de alta ,dar sa nu ii scape lui robu realizarea.

  2. In ideea de mai sus, ar fi interesanta o actualizare a stadiului ACTUAL a altor INVESTITII facute de Dl. primar, ca de exemlu: Capsunul solar care alimenteaza tel. mobile, laptopuri si tablete din Parcul copiilor, Statia de epurare a aerului pe o raza de 1 km, sau Utilajul de transplantare a arborilor.

  3. Nu e totul sa-i plantezi….trebuie si udati si ingrijiti pina intra bine in vegetatie si cresc suficient..E plin orasul de copacei plantati si lasati de izbeliste.S-au uscat si stau asa,sa-i aminteasca lui Robu citi a ..plantat,,.Unde nu-i cap,vai de copaci!
    Buna intrebarea cu salciile energetice!Chiar ,cum or mai fi aratand??