Timisoara intra oficial in competitia Capitala Europeana a Culturii pentru anul 2021

TIMISOARA. Municipiul Timisoara intra, oficial, in competitia Capitala Europeana a Culturii pentru anul 2021, joi 20 decembrie, cand au loc o serie de spectacole, atat pe scena Operei Romane din Timisoara, cat si in Piata Operei.

Prima parte a programul incepe la ora 19.30, in sala de spectacol a Operei Romane, unde primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu va sustine un discurs cu privire la oportunitatea pe care Timisoara o are in viitorul apropiat.

De la ora 19.45 pana la ora 21.00, vor evolua pe aceeasi scena, in premiera mondiala, Mike Stern si Trilok Gurtu, intr-un proiect al muzicianului Csaba Toth Bagi: “Balkan Union with Csaba Toth Bagi, Mike Stern & Trilok Gurtu”.

Pentru a sarbatori momente istorice importante, precum cel al primului oras din Romania liber de comunism si cinci decenii de existenta pentru formatia de muzica ”Phoenix”, membrii trupei vor sustine un concert in Piata Operei, de la ora 19.00.

La evenimentul de la Timisoara au fost invitate personalitati din tara si din strainatate, printre care ambasadorul Sloveniei (Maribor detine anul acesta titlul de capitala europeana a culturii), 12 dintre consulii din Timisoara, reprezentanti ai cultelor bisericesti, directori ai Institutelor Culturale Romane, primari din regiune, din tara si din strainatate, rectorii universitatilor timisorene, reprezentanti ai mediului cultural, sportivi si fosti sportivi de marca ai Timisoarei, reprezentanti ai mediul de afaceri, europarlamentari si parlamentari, precum si reprezentanti din administratia locala.

Evenimentele din 20 decembrie sunt organizate de Primaria Timisoara in colaborare cu Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.