Noutati :

Timisoara, intr-o reclasificare a oraselor din Romania! Vom plati altfel impozitul pe locuinte

17 august, 2016 - 10:32 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

TIMISOARA. Dupa 25 de ani, Guvernul reclasifica orasele si comunele, in functie de statutul administrativ, pozitia geografica, nivelul de dotare, dar si de importanta culturala si ecologica a zonei. Asta inseamna ca si grila de calculare a impozitului pe locuinta va fi modificata.

Timisoara va intra intr-o categorie 2, dupa capitala, de municipiu pol regional principal.

Localitatile urbane vor fi reclasificate in: municipiu capitala, de importanta nationala; municipii poli regionali principali (sedii de institutii de interes national, centre universitare recunoscute, avand o populatie peste 250.000 si peste 400.000 locuitori in aria functionala); municipii poli regionali secundari (resedinte de judet, cu importanta regionala, sedii de institutii de interes judetean si suprajudetean, centre culturale si/sau universitare importante, cu o populatie de peste 100.000 locuitori si peste 300.000 in aria functionala); municipii poli judeteni principali (resedinte de judet, sedii ale administratiilor judetene, cu o populatie de peste 40.000 locuitori si peste 200.000 in aria functionala); municipii si orase poli judeteni secundari (unitatile administrativ teritoriale, urbane, cu rol de echilibru la nivelul judetelor, avand populatie peste 20.000 si peste 50.000 in aria functionala); municipii si orase centre urbane cu rol zonal (unitatile administrativ teritoriale, urbane, cu rol de servire teritorial la nivel sub-judetean, de anvergura mai mica decat polii judeteni secundari, avand o populatie peste 5000 locuitori si peste 20.000 in aria functionala); municipii si orase centre urbane cu functii specializate (unitatile administrativ-teritoriale, urbane, caracterizate printr-un specific economic turistic, de transport, industrial, energetic, rezidential etc., iar marimea populatiei nu este determinanta), potrivit profit.ro.

La randul lor, localitatile rurale vor fi comune poli rurali (comune cu functie de loc central, avand o populatie de minimum 2.000 locuitori, pozitie geografica favorabila si potential de dezvoltare socio-economica) si alte comune. Satele componente sau apartinatoare isi pastreaza caracterul rural si apartin retelei de localitati rurale.

Noua clasificare va permite directionarea unor tipuri de investitii spre arii cu probleme de dezvoltare. La sase luni de la publicarea legii in Monitorul Oficial, modul de calcul al impozitelor pe cladiri va fi modificat. Se va intocmi astfel o noua grila de impozitare, ceea ce ar putea duce, la Timisoara, la o suma mai mare pe care o vom scoate din buzunar in fiecare an.

Legea actuala stabileste o ierarhie a localitatilor urbane si rurale pe sase ranguri: patru urbane si doua rurale.

Vezi AICI  mai multe despre noua impozitare!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Deci creste impozitul intr-un oras… pardon… pol regional principal, in care in 2016 inca mai exista strazi neasfaltate… Frumos!…