Noutati :

Timisoara International Medical Education Days la Universitatea de Medicina si Farmacie

19 aprilie, 2012 - 01:35 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SANATATE
0


TIMISOARA. Medici specialisti din intreaga Europa au venit la Timisoara pentru a lua parte, pentru prima data in istoria de 16 ani a evenimentului, la workshop-uri si seminarii pe teme medicale, dupa ce primele 15 editii s-au desfasurat la Graz.

Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara organizeaza, in aceste zile, “Timisoara International Medical Education Days” – un ciclu de evenimente educationale cu participare internationala.

Evenimentul are loc pentru prima data in afara granitelor Austriei, Graz Conference on Medical Education, organizata in colaborare cu Osterreichische Gesellschaft fur Hochschuldidaktik Viena (eveniment aflat la cea de-a 16-a editie)

Educatia medicala reprezinta un proiect international, iar solutii la problemele care apar zi de zi trebuie gasite de fiecare institutie in parte si impartasite„, a explicat, in cuvantul de deschidere  Jorg-Ingolf Stein, Universitatea de Medicina Innsbruck.

Marius Raica, rectorul UMF Timisoara, a vorbit despre responsabilitatea pe care studentii absolventi de medicina o au dupa ce termina facultatea, precum si de cea a profesorilor care ii pregatesc pe tineri in acest domeniu. Iar participarea studentilor la un asemenea eveniment reprezinta un pas inainte in pregatirea academica si medicala a lor.

Ricahrd Marz, Universitatea de Medicina Viena, a vorbit, in deschiderea evenimentului, despre cele doua workshop-uri internationale dedicate tehnicilor moderne de invatare in medicina organizate la Timisoara. Specialisti din Austria, Germania, Marea Britanie, Olanda, Ungaria si Romania participa la activitatile conferintei.

In 20-21 aprilie 2012, se va desfasura Student’s Symposium eMediqual 2012 adresat studentilor in medicina din intreaga tara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...