Noutati :

Timisoara, inecata in praf! Cei responsabili au intocmit un plan de lupta cu poluarea! Vezi aici planul de masuri!

6 aprilie, 2011 - 01:49 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Timisoara, la un pas sa fie amendata de Uniunea Europeana pentru depasiri ale nivelului de poluare cu praf in oras! Numai de la inceputul acestui an, in Timisoara au fost inregistrate nu mai putin de 58 de depasiri in conditiile in care Uniunea Europeana ne permite sa avem anual 60 de depasiri.

Responsabilii de la Mediu, primarii din comunele invecinate Timisoarei, dar si reprezentantii Primariei Timisoara au avut o intalnire la Prefectura Timis in care s-a discutat despre poluarea cu praf din oras.

Prefectul Mircea Bacala spune ca, in general, este multumit de masurile luate de Primaria Timisoara, insa acestea nu sunt suficiente. „Nu mi se pare normal sa stau la fiecare semafor, cu masina, iar la fiecare pornire a autovehiculului sa ridic praful”, a spus Mircea Bacala.
Directorul Directiei Tehnice din cadrul Primariei Timisoara, Culita Chis, a explicat ca municipalitatea a introdus deja unda verde la semafoare, pe unele artere, si ca doreste sa reglementeze semaforizarea pe Calea Sagului. Culita Chis a mai spus ca degeaba Primaria Timisoara spala strazile, daca din masinile care lucreaza in constructii curge moloz. El a mai remarcat ca pe Calea Aradului trec in continuare TIR-uri, desi centura de nord a orasului este deschisa si a solicitat Politiei sa intervina si sa dea amenzi. Mai mult, Culita Chis i-a solicitat prefectului Mircea Bacala sa faca presiuni la Bucuresti pentru demararea lucrarilor la centura de sud a orasului.

Vasile Ciupa, directorul Directiei de Mediu din Primaria Timisoara, a anuntat ca municipalitatea a demarat deja un program impotriva prafului din oras. „S-au suplimentat banii pentru activitatea de curatare a strazilor. De luni am inceput stropirea strazilor, am declansat si campania de curatenie de primavara, iar din 15 aprilie incepe si programul de spalare a strazilor. Acum sunt in curs de montare placutele de avertizare pentru soferi. Speram ca in urmatoarele luni sa putem dovedi praful”, a spus Ciupa.

Potrivit Gabrielei Lambrino, sefa Directiei Regionale de Mediu Timisoara, nivelul de praf din oras a crescut ingrijorator, fata de anul trecut, in ciuda faptului ca in 2010 Primaria Timisoara a spalat strazile.

De la 1 ianuarie, pana in 30 martie 2011 s-au inregistrat 11 depasiri ale nivelului de praf la Carani, 20 pe Calea Aradului si 27 pe Calea Sagului, in total 58 de depasiri. „Timisoara are permise 60 de depasiri pe an si deja avem 58”, a spus Lambrino. Pe parcursul anului trecut s-au inregistrat 32 de depasiri pe Calea Sagului si 17 pe Calea Aradului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...