Noutati :

Timisoara in strada pentru soseaua de centura? Nicolae Robu nu renunta la mitingul de protest. Ce asteapta de la Guvern?

14 februarie, 2015 - 08:32 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Centura de sud a Timisoarei a fost inclusa, in sfarsit, in masterplanul de transporturi de la nivel national, iar vestea a fost bine primita de primarul Nicolae Robu care tocmai se pregatea sa organizeze un miting pentru a face presiune asupra Guvernului sa ia in serios problemele Timisoarei.

Robu spune ca este multumit ca proiectul privind realizarea centurii de sud a Timisoarei este inclus in masterplanul de infrastructura in transporturi, insa spune ca acest lucru nu este suficient.

Sunt multumit ca s-a facut un pas inspre rezolvarea problemei centurii din Timisoara, un pas pentru care eu am fost in permanenta vocea cea mai sonora si am chemat la unitate in actiune toti actorii politici locali. Am lasat apel catre toti parlamentarii de Timis sa sustina includerea in masterplanul pe transporturi a acestui proiect. Din pacate, colegii de la PSD au sustinut ca nu e nevoie ca obiectivul sa fie cuprins in masterplan. Cei din minister au spus ca nu e cazul si ca nu e un obiectiv important. Dar astea tin deja de trecut. Este important ca ministrul Ioan Rus a inteles ca acest obiectiv trebuie trecut in masterplan si l-a trecut si va fi si mai important ca acum sa vedem si alocarea de fonduri”, a declarat Robu.

Primarul Timisoarei a mai spus ca includerea centurii de sud in masterplan nu este suficienta si ca astepata sa vada si cand se vor aloca banii.

Simpla prezenta a unui obiectiv intr-un plan strategic nu ne va aduce nicio schimbare in oras. E un pas necesar, dar nu suficient. Eu am anuntat ca, daca nu se aloca fonduri din 2015, voi organiza un mare miting la care contez sa vina 20.000 de timisoreni pentru a pune presiune pe Guvern sa ia in seama Timisoara. Voi continua sa insist la guvern pentru toate acele obiective din lista scurta de 10. Nu ma pot declara multumit de ce s-a facut pana acum”, a spus Nicolae Robu.

Potrivit documentului publicat de Ministerul Transporturilor, varianta de ocolire a Timisoarei, in lungime de 20 km, a fost inclusa in lista proiectelor prioritare ale Romaniei, valoarea estimata fiind de 124 milioane euro fara TVA.

Daca Masterplanul va fi adoptat in actuala varianta centura Timisoarei are mari sanse sa fie finantata din fonduri europene aferente exercitiului financiar 2014 – 2020.

CITESTE SI: Centura de Sud a Timisoarei a fost inclusa in Master Plan! Decizie de ultim moment a GuvernuluiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. In tara asta, ca sa te bage cineva in seama, trebuie sa-ti revendici drepturile in mod vehement, agresiv. Daca nici mitingul nu va da rezultate, trebuie continuata si ridicata starea de preiune al un alt nivel.

  2. De inclus in masterplan e bine ca sa inclus, dar sa nu inceapa constructia ei in 2020! Ca de’ perioada e 2014- 2020… Sau in 2020 vor sa o includa in circuit? Ca la noi tot e posibil!