Noutati :

Timisoara, in cursa pentru Capitala culturala europeana: nici 500.000 de lei pentru pregatirea proiectului candidaturii pe Agenda culturala din 2013. Vezi pe ce se duce 1 milion de euro!

22 aprilie, 2013 - 09:25 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

UPDATE! Timisoara are agenda culturala!

Consilierii locali au aprobat Agenda culturala pe anul 2013 a Casei de cultura a orasului. Au impartit putin peste 1 milion de euro din bugetul local! Vezi pe ce se duc cei 4,5 milioane de lei!

„Agenda Casei de cultura pe anul 2013 cuprinde un numar important de proiecte din toate domeniile culturale, cu o valoare de peste 4,5 milioane de lei, deci mai mult de 1 milion de euro. Cuprinde marea majoritate a festivalurilor importante pe care le-am anuntat deja, fie ca e vorba de Festivalul de Jazz sau manifestari traditionale de tip Festivalul de Teatru, Bega Bulevard, precum si sume mai importante pentru festivaluri de anvergura: Plai sau Timisoara Live In – o serie de concerte in Timisoara, promovarea acestora. De asemenea, pentru Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana exista o suma de 500.000 de lei”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Potrivit edilului, cei 500.000 de lei se duc pentru promovarea evenimentelor culturale facute de asociatie.

„Banii nu se refera la scrierea proiectului, care va fi scris anul viitor, ci se refera la promovarea evenimentelor culturale facute de asociatie, atat outdoor, cat si radio si TV in Romania, in 6 orase mari, inclusiv Bucuresti, dar si in Ungaria si Serbia”, ne-a mai spus Diaconu.

___________

TIMISOARA. Vrem sa fim Capitala culturala a Europei, dar avem doar 25 de pozitii pe Agenda manifestarilor culturale din anul 2013! Consilierii locali vor aproba marti suma de 4,5 milioane de lei pentru intreaga agenda a Casei de cultura a Timisoarei, adica peste 1 milion de euro. Din toti acesti bani, doar putin peste 100.000 de euro se duc pentru pregatirea candidaturii la titlul de Capitala culturala europeana.

497.200 de lei! Atat pune deoparte conducerea Primariei Timisoara din bugetul local pentru un complex de manifestari pregatitoare proiectului privind candidatura Timisoarei la titlul de Capitala culturala a Europei. Din acest total, 400.000 de lei se vor duce pentru promovarea candidaturii, 63.000 de lei pentru impartasirea experientei altor orase capitale culturale si 34.200 de lei pentru „proiect Pregatirea candidaturii”.

Agenda manifestarilor culturale din anul 2013 a Casei de cultura a Timisoarei se va afla pe mesele consilierilor locali la sedinta ordinara de marti. Un total de 4,5 milioane de lei pentru fel de fel de evenimente culturale organizate de Casa de cultura.

Avem deja un Targ de Paste, vom avea evenimente precum Timisoara in carti, Timisoara Jazz&Blues, Timisoara europeana, Zilele cartierelor, Muzica de Fanfara in parcurile Timisoarei, Festivalul Bega Bulevard, Timisoara Artelor, Festivalul Inimilor, Festivalul Gastronomic, Ziua Timisoarei, Festivalul de Opera si Opereta, Film pentru Timisoara, Festivalul de Grafitti si Street Art, Ruga Timisoarei, Festivalul Plai, proiectul Timisoara citeste, Targul de Craciun, Gala Excelentei Timisorene, dar si Revelionul.

Pentru promovarea online a turismului local, angajatii Primariei Timisoara vor folosi doar 23.000 de lei, de exemplu. 160.000 de lei se duc pentru organizarea Festivalului Plai si 200.000 de lei pentru un eveniment numit Timisoara Live In. Cu 25.000 de lei se vor tipari materiale informative care sa promoveze Timisoara.

Si anul acesta va iesi fanfara in parcuri. Pentru „muzica de fanfara in parcurile Timisoarei” si pentru cea de-a doua editie a Campionatului European de muzica de fanfara, dar si pentru aniversarea a 10 ani a formatiei Timisoara Big Band, municipalitatea va aloca 130.000 de lei, potrivit proiectului de hotarare privind aprobarea Agendei manifestarilor culturale din 2013.

Vom avea 3 festivaluri de jazz si blues in Timisoara anul acesta, in care se vor investi 550.000 de lei de catre Casa de cultura a Timisoarei: 500.000 de lei pentru Festivalul International de Jazz, 25.000 de lei pentru Festivalul Kamo Blues-Jazz si alti 25.000 de lei pentru Festivalul Blues pentru Timisoara.

In luna octombrie la Timisoara se va desfasura un eveniment numit Proiect Festivalul International de Literatura, organizat cu 45.000 de lei.

„Timisoara Artelor” primeste 294.000 de lei. 14 artisti timisoreni vor promova Timisoara in Paris in toamna acestui an, cu 45.000 de lei, Fundatia Triade primeste 16.000 de lei pentru a pune artisti sa incropeasca 8 obiecte simbol pentru protocol, iar Wilhelm Muhle va avea un bust pe Aleea Personalitatilor din Parcul Central.

Pentru „Timisoara teatrala” sunt alocati 80.000 de lei, din care 50.000 de lei pentru Festivalul Dramaturgiei, iar restul pentru Teatrul Shakespeare Globe la Timisoara.

Cinefilii din capitala Banatului vor putea merge la o sumedenie de proiectii de film. Sunt alocati 184.500 de lei la pozitia „Film pentru Timisoara”. In plus, vom avea in sfarsit un film pentru promovarea orasului, in care se vor investi 150.000 de lei.

Arta va fi scoasa si anul acesta in strada, cu 310.800 de lei. Vom avea Street Delivery, Acces Art, Tabara de Pastel Urban, Festivalul de Street Art, in cadrul caruia se vor realiza lucrari de street art de mari dimensiuni pe cladiri din Timisoara, dupa modelul unor orase precum Philadelphia sau Berlin, si lucrari 3D, dar vom avea si Festivalul Baroc.

Festivalul Inimilor va avea loc si anul acesta, pregatit cu 200.000 din bugetul local, iar de Ziua Timisoarei vor fi concerte si expozitii organizate cu 300.000 de lei. Pentru Bega Bulevard sunt alocati 100.000 de lei, iar in Ruga Timisoarei se vor investi 60.000 de lei. Pentru concertul din noaptea de Revelion 2014, pentru Ziua Nationala a Romaniei, dar si pentru Targul de Craciun si Revelionul Seniorilor se vor folosi 500.000 de lei din bugetul local.

Proiectul pentru aprobarea Agendei manifestarilor culturale din anul 2013 a Casei de cultura a Timisoarei se va afla pe mesele alesilor locali in sedinta de marti, 23 aprilie.

DESCARCA AGENDA MANIFESTARILOR CULTURALE PE 2013!

sursa foto: drumliber.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Lista poate continua cu parcarile anti-ecologice de pe strada Platanilor, pentru care s-a alocat un buget secret…