Noutati :

Timisoara in 2011: cu ce se lauda primarul Gheorghe Ciuhandu si ce si-a propus pentru anul 2012! Afla aici!

27 decembrie, 2011 - 04:14 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Parcari ecologice, reabilitari de strazi, investitii in spitale si clinici, dar si in parcuri. Cu asta se lauda Primaria Timisoara la final de an, cand trage linie si numara realizarile. Pentru anul 2012 nu se anunta investitii prea mari.

Primarul Gheorghe Ciuhandu a prezentat bilantul municipalitatii pe anul 2011. Cele mai mari investitii s-au facut in acest an la Timisoara cu bani europeni. Multe lucrari nu au fost terminate insa, asa ca vor continua si anul viitor. Tocmai de aceea, edilii nu isi fac planuri mari pentru 2012.

„Sunt foarte multe realizari. Una dintre ele ar fi statia de epurare care s-a facut la Aquatim cu garantia primariei, sunt mijloacele de transport care le-am adus in oras (n.r. achizitionate in decembrie 2010), sunt lucrarile edilitare care le-am facut, apa-canal, penetratiile in oras. Ma refer la Calea Torontalului, dupa aceea la strada Brancoveanu. Mai sunt diverse lucrari care s-au facut in cartiere, de multe ori in cartierele periferice, unde pana acum nu exista acest confort urban: iluminat, apa-canal, gaz. Sunt multe, dar evident ca puteau fi mai multe daca conjunctura economica era mai favorabila si daca in tara asta nu s-ar face anumite discriminari de natura politica – ma refer in administratie, in sensul ca unii primesc mai mult decat altii, pe diverse criterii politice, dar atunci cand se iau impozite si taxe la stat, alea se iau automat”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.

Anul acesta, edilii au inaugurat Ambulatoriul de Specialitate de la Spitalul Victor Babes, care a fost renovat cu bani europeni, aproape 1 milion de euro, au taiat panglica la Casa Casatoriilor si la Serviciul de Evidenta a Populatiei, construite cu peste 500 de milioane de lei, au inaugurat de asemenea si lucrarile la Clinica de Chirurgie Cranio-Maxilo-Faciala din cadrul Spitalului Municipal, renovata cu aproape 3 milioane de lei.

In plus, tot anul acesta a fost inaugurat si Bulevardul Constantin Brancoveanu, refacut complet in ultimii ani. Pentru ultima portiune de drum s-au cheltuit 2,62 milioane de lei, bani luati din bugetul local. Tot in ceea ce priveste drumurile din oras, edilii au renovat si parcarea de pe Iuliu Maniu, dar si alte parcari ecologice din oras ori locuri de joaca.

Si Piata Badea Cartan a capatat o noua imagine in acest an. Lucrarile de peste 2 milioane de lei au fost inaugurate de Ziua Nationala, la 1 decembrie.

La capitolul parcuri, Primaria Timisoara a refacut anul acesta Parcul Poporului din zona Traian. S-au folosit 270.000 de euro pentru refacerea aleilor, a fantanei si a alpinetului.

Investitii din bani europeni pentru 2012!

Pentru anul urmator, edilul Timisoarei nu are planuri prea mari. Investitii mari nu se vor putea face din bugetul orasului, la care abia acum s-a inceput lucrul. Anul va fi unul dificil, asta e clar, crede Ciuhandu, pentru ca taxele locale n-au mai crescut de 3 ani in capitala Banatului.

„Noi avem investitiile europene care au inceput, care continua: strada Vacarescu, piata Vacarescu, strada Closca, malul Begheului, parcurile – sunt multe investitii care le avem incepute sau in derulare, cea mai mare parte cu fonduri europene. Sunt si probleme sociale, si aici ma refer la domeniul medical, cu spitalele avem probleme, pentru ca sunt multe unitati spitalicesti in cladiri care trebuiesc retrocedate, sunt probleme cu scolile, probleme pe care va trebui sa le rezolvam. Incep acum sa lucrez pe baza bugetelor multianuale la baza bugetului 2012. Atunci o sa stim mai multe despre investitii”, a precizat Ciuhandu.

In primul rand, in 2012, municipalitatea va continua lucrarile deja incepute: Parcul Rozelor, Parcul Copiilor, largirea strazii Closca la 4 benzi, retehnologizarea Colterm, renovarea intersectiei din Piata Balcescu, modernizarea strazii Vacarescu si a Pietei Iosefin. Tot la anul ar putea incepe si procedurile de achizitie publica pentru cumpararea de noi tramvaie in Timisoara.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Retehnologizarea Colterm este cel mai clar exemplu de risipire a banului public pe investitii nefezabile. Insasi directorul Piturca de la Colterm a mentionat intr-o interventie publica ca indiferent de ce modernizare se va mai face, pretul gigacaloriei nu se va putea micsora cu mai mult de 10%, acesta fiind nivelul maxim de eficienta pe astfel de sisteme centralizate. Anul trecut au renuntat cca. 5000 de familii, anul acesta cca. 10000 si in aceasi progresie vor fi si la anul. Din sistem au iesit tocmai cei care isi plateau integralile datorita existentei altor alternative mai ieftine (centrale termice pe gaz, lemne, curent, plasme termice,etc.), ramanand doar cei subventionati ceea ce va creste datoriile la Colterm, bugetele de stat si locale fiind tot mai limitate. Toate marile orase din tara ( Satu-Mare, Baia Mare, Caransebes, etc) nu au reusit sa-si salveze aceste sisteme centralizate, cand cetatenii au inceput masiv sa se debranseze, in maxim 3-5 ani au renuntat complet la acestea. Facturile in aceasta iarna deja trec de 500 lei la un apartament cu 2 camere, fata de maxim 250 lei pe centrala pe gaz. Asa ca pentru care interese se face aceasta retehnologizare, ca pentru oras si cetateni in niciun caz. Va raspunde cineva de acesti bani risipiti, daca oamenii se vor debransa in continuare, Coltermul urmand sa ramana fara clienti?

  2. realizarile marete ale barbosului ofilit pe tronul de primar trebuie comparate cu realizarile altor primari. daca spun ca clujul are vreo 5 parcari supraterane in care pretul parcarii este mai mic decit in parcarea cu bariere a adp-ului o sa spuneti ca clujul este orasul lui boc. exista si alte exemple pe care nu imi bat capul sa le gasesc pt ca nu vreau sa promovez un partid. PS: azi am primit in cutia de scrisori felicitarea de la Robu. Rusine, e plina de greseli iar exprimarea e demna de un activist de pcr, limbaj de lemn… fara profesionisti de imagine nu o sa cistigati nicio primarie…

  3. @burebista-ai perfecta dreptate cu Clujul ! circul prin zona respectiva cam odata pe luna si treaba cu parcarile a afoost cea mai isteata.La jegul nostru de Ciuhandu ce sa-i ceri?poate mai are de tocat niste banii ptr maidanezii locali(presupusi pol locali) in care a bagat doar in cursul anului asta 2,7 mil euro …ce credeti se putea face macar o parcare ca lume ade banii astia ?eu zic ca da !

  4. barbosu o ramas fara partid hahahahah