Noutati :

Timisoara iluminata in albastru de Fundatia pentru Voi, de Ziua Internationala a Autismului

29 martie, 2013 - 12:33 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Eveniment de culoare la Timisoara cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului. Fundatia „Pentru Voi” va organiza Light It Up Blue, o actiune care se desfasoara la nivel mondial, prin care in 1 si 2 aprilie se ilumineaza in albastru cladiri importante din intreaga lume, cum ar fi Empire State Building din New York City, Turnul CN din Toronto, Turnul Eiffel din Paris, Palatul Parlamentului din Bucuresti si altele.

Pentru al cincilea an consecutiv si Timisoara se alatura metropolelor lumii in aceasta actiune de constientizare a autismului prin Fundatia „Pentru Voi”, care organizeaza o serie de manifestari in data de 2 aprilie:

Program 2 aprilie Timisoara

19.00 – 21.00 Amenajarea unui stand, in fata Primariei Municipiului Timisoara cu          materiale informative despre autism si produse promotionale

19.30 – 20.30 Organizarea unui mars albastru care sa atraga atentia asupra autismului.   Acesta se va desfasura pe traseul Primarie – Catedrala – Opera – Piata Libertatii – Opera – Catedrala – Primarie. Marsul va fi condus de Fanfara ProAmicitia. La mars vor  participa sute de persoane imbracate in albastru, care vor distribui fluturasi si vor purta  pancarte cu informatii despre autism. Printre participantii la mars vor fi persoane cu    dizabilitati intelectuale si familiile acestora, angajati si voluntari ai Fundatiei, elevi de la diferite scoli din oras precum si alti cetateni care se vor alatura grupului.

20.30 – 22.00 Iluminarea in albastru a cladirii Primariei Municipiului Timisoara cu          suportul tehnic asigurat de compania Elba Timisoara.

Invitam timisorenii sa ni se alature marti la Marsul Albastru si sa fie alaturi de persoanele cu autism si famillile lor. Tinerii cu autism au nevoie de intelegere si deschidere din partea comunitatii” a declarat Laila Onu , director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”

1 din 50 de copii este diagnosticat cu autism in Statele Unite ale Americii si 1 din 100 in Marea Britanie. Nu se cunoaste nici cauza, nici tratament pentru autism, dar serviciile specializate contribuie la imbunatatirea vietii familiilor care se confrunta cu autismul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...