Noutati :

Timisoara gazduieste a XII-a editie a Festivalului International de Teatru de Tineret, in limba germana

14 aprilie, 2011 - 10:10 PM
Autor: Andreea Hnyatek      
Categorie: CULTURA
0

50 de elevi ai liceului Nikolaus Lenau alaturi de aproape 100 de elevi si studenti din Bucuresti, Sibiu, Brasov si Cernauti, dar si din strainatate isi vor arata calitatile de actori, in 12 piese de teatru, incepand de maine.

Joi seara, la deschiderea Festivalului International de Teatru de Tineret de Limba Germana, tinerii au putut viziona piesa “Grasani in fusta”, sustinuta de actorii Teatrului German de Stat, de unde au putut “fura” cateva trucuri, pentru a le pune in practica in zilele ce vor urma. Tinerii actori au venit si din Germania, Serbia sau Ucraina si au varste cuprinse intre 11 si 22 ani.

In cele 5 zile de festival, tinerii isi vor incepe activitatea dimineata cu workshopuri, iar de la ora 15 se da startul pieselor de teatru. Maine vor sparge gheata timisorenii din trupa NiL Junior, care vor juca piesa “Casting”, urmati de colegii lor mai mari cu piesa “Elektra”. De la ora 19:00 vor intra pe scena tinerii din capitala de la trupa Alpha, care vor juca “Und das nennt ihr mut”, iar seara se va incheia cu tinerii din Sibiu, din trupa Bruckenthal, care vor juca “Bettgeschichten oder mit den füssen an die decke”.

Ziua de sambata va incepe la aceeasi ora cu trupa de tinerii din Brasov, care vor juca piesa “Pausenradio”, care vor fi urmati de Theater AG Reisman. De la ora 19, vor urca pe scena din nou timisorenii de la NiL, urmati de piesa “Die weiße magnolie”, a tinerilor din Cernauti.

Duminica va fi la fel de interesanta si va incepe cu „Aventurile fantastice” ale trupei din Eschenberg, care vor fi urmati de piesa “Das Leiben geht barfuss”, Draufgänger, Maintal. De la ora 19, vor urca din nou bucurestenii pe scena, care vor juca piesa “Das missverstandnis”, iar seara va fi incheiata cu timisorenii nostri, care spun ca “Figaro divorteaza”.

Ziua de luni, ultima de festival, va fi inceputa de sarbii de la Belgrad, care vor juca piesa “Es war einmal… und ist noch heute”, urmati de “La deuxieme Dance”, interpretata de tinerii din Brasov. Momentele artistice vor fi incheiate de timisorenii de la liceul Lenau, din trupa NiL, care vor interpreta piesa „Pa Dö Döö“. Cele 5 zile de festival german se vor termina cu decernarea diplemelor de participare concurentilor si cu multe aplauze si felicitari.

Festivalul este organizat de Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, in colaborare cu Teatrul German de stat din Timisoara si are ca principal scop reunirea tinerilor de expresie germana din diverse tari europene.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...