Noutati :

Timisoara gazduieste pentru prima data Congresul Jurnalistilor Europeni. 400 de elevi vor forma Parlamentul European al Copiilor de Ziua Europei

3 mai, 2011 - 10:30 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. In perioada 7-10 mai va avea loc, pentru prima data la Timisoara, cel de-al 49-lea congres international al jurnalistilor europeni. La eveniment va fi prezent si Cristian Tudor Popescu.

Aproximativ 50 de jurnalisti din diverse tari europene vor sosi la Timisoara si vor participa la dezbaterile din cadrul Congresului international al jurnalistilor europeni. Dezbaterile vor avea loc la Palatul Administrativ si la Universitatea de Vest din Timisoara. Tema congresului din acest an este „Speranta Europa. Tinerii in cautarea de noi cai pentru viitorul lor”

Printre oaspetii congrestului se numara Maria Ramona De Gasperi si Sven-Georg Adenauer, urmasii celor care au creat fundamentul Uniunii Europene de astazi. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu va fi si el prezent la Timisoara si va sustine o prelegere cu tema „Consideratii si propuneri pentru tinerii din Romania”.

Evenimentul central al congresului este celebrarea Zilei Europei in data de 9 mai, cand 400 de elevi ai scolilor primare din Timisoara isi vor da intalnire in Piata Unirii. Acestia vor purta baloane si steaguri cu insemnele Uniunii Europene. Micutii vor imparti oamenilor de pe strada pliante cu mesajele lor despre Uniunea Europeana, apoi se vor deplasa la Universitatea de Vest unde, in Aula Magna, vor forma Parlamentul European al Copiilor, apoi vor avea o discutie libera cu jurnalistii prezenti la Congres.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...