Noutati :

Timisoara gazduieste cea de-a II-a editie a Congresului National de Chirurgie Minim Invaziva in Ginecologie

16 aprilie, 2014 - 04:43 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: SANATATE
0

Congresul National de Chirurgie Minim Invaziva in Ginecologie, cu participare internationala, are ca tema “Performante si Perspective in Endoscopia Ginecologica” si se desfasoara la Timisoara in perioada 28-31 mai 2014.


„Dupa 20 de ani Timisoara are sansa sa organizeze din nou un congres national de chirurgie laparoscopica de o asemenea anvergura. Din punct de vedere al participarii medicilor din Romania, pana in acest moment avem peste 135 de medici care s-au inscris la aceasta manifestare stiintifica, iar din punct de vedere a participarii medicilor de peste hotare avem un numar de 25 de personalitati medicale care vor vizita Timisoara cu ocazia acestui eveniment medical.” a spus Marius Craina, presedintele acestui congres.

Societatea de Chirurgie Minim Invaziva Romana este o societate destul de recent infiintata, mai precis in urma cu doi ani. Este insa deja afiliata celor doua mari societati americane de chirurgie laparoscopica, motiv pentru care 7 medici din Statele Unite, personalitati de prim rang in chirurgia laparoscopica, vor participa la congresul de la Timisoara.  Alaturi de acestia, cativa dintre cei mai renumiti specialisti in chirurgia laparoscopica, pe plan mondial, si-au anuntat prezenta.

In cadrul congresului vor fi realizate patru operatii demonstrative. Interventiile chirurgicale se vor desfasura in sala de operatii de la Spitalul Judetean si vor fi transmise, in direct, in sala de conferinte, pentru a fi discutate si comentate de participantii la conferinta. Echipele de chirurgi care vor realiza aceste interventii sunt echipe mixte, formate asadar din medici romani si colegi de-ai lor din strainatate.

„Este o manifestare de anvergura, la acest congres fiind asteptat un numar foarte mare de participanti, din Statele Unite de exemplu, dar si din tarile europene, specialisti de renume in chirurgia laparoscopica. Consideram ca participarea acestora la un curs pre-congres si la lucrarile acestuia, prin programul operator transmis live de la spitlul judetean va creste claitatea stiintifica a manifestarii de care vor beneficia toti participantii. Eu cred ca ginecologii tineri, care vin tare din urma si care vor sa-si insuseasca aceasta tehnica de chirurgie laparoscopica vor avea ce invata.”  a adaugat Prof. Univ. Dr. Doru Anastasiu

Subiectul congresului este considerat unul de mare actualitate , experienta medicilor de la Maternitatea Bega fiind una de anvergura in acest domeniu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...